Anti-rimpelcrèmes werken ze nu of niet?

Reclames voor wonder-anti-rimpelcrèmes die je er jaren jonger uit laten zien komen we elke dag tegen. En gelukkig hebben we doorgaans ook het verstand om ze niet helemaal te geloven. Toch zijn er bepaalde crèmes die meer doen dan andere. Ik leg u hieronder even uit waarom, maar eerst beginnen we bij het begin: het proces van huidveroudering.

Als we iets willen doen aan huidveroudering, moeten we ook weten waar het vandaan komt. Uiteraard is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering de natuurlijke veroudering van onze cellen. In onze huid speelt zich een heus biologisch proces af van cellen die dagelijks alsmaar trager gaan werken. Van dag één op dag twee is het verschil haast niet merkbaar, maar als je het verschil bekijkt over een periode van 10 jaar, kan dat best wel confronterend zijn.

Hieronder zie je enkele echografiëen van verschillende huiden met verschillende leeftijden. Per periode van 10 jaar zijn er duidelijk zichtbare veranderingen in de huid opgetreden. Naarmate de gescande huid ouder is, is er meer ‘zwart’ in de ‘groene balk’ van het beeld te zien. Dat ‘zwarte’ duidt op verlies van bouwstoffen in de huid en zelfs huidschade. Hoe meer verschillende kleuren zoals blauw, rood en geel, hoe meer activiteit er zich in de huid bevindt en hoe jonger ze dus is.

 Bron foto: http://40plusstyle.com/can-beaute-pacifique-repair-your-skin – Cortex

Niet alleen de natuurlijke ‘celvertraging’ is een belangrijke oorzaak van huidveroudering. Ookexterne factoren (stress, overmatige zon, roken, teveel alcohol, ongezonde voeding, …) kunnen ervoor zorgen dat er extra vormen van huidveroudering optreden, zoals pigmentvlekken, couperose en zelfs extra rimpels en huidverslapping kunnen verschijnen.

Hieronder zie je een afbeelding uit studie* die dit bewijst. De studie werd gedaan bij tweelingen. De twee dames hieronder hebben exact hetzelfde genetisch materiaal en zelfs dezelfde leefomstandigheden, maar toch zie je bij de ene dame meer tekenen van huidveroudering dan bij de andere. De rechtse dame is een niet-roker, de linkse dame rookt gemiddeld 52,5 sigarettenpakjes per jaar. En dat verschil zie je duidelijk aan de buitenkant.

  *Bron studie + foto:  Daven N. Doshi, et al. Smoking and Skin Aging in Identical Twins. Arch Dermatol. 2007;143(12):1543-1546.

Kunnen crèmes hier dan wel iets aan doen?

Ja, maar dat kunnen ze zeker niet allemaal. De meeste crèmes kunnen de huid alvast eventjes een goede hydratatie geven en ervoor zorgen dat je huid niet trekkerig of oncomforabel aanvoelt. Dit is zeker niet slecht, want hydratatie is een van de belangrijkste aspecten om je huid zo gezond mogelijk te houden.

Toch kan je ook een stapje verder gaan in je dagelijkse huidverzorging. Als je voor producten kiest met hoge gehaltes aan vitamines (en vooral vitamine A in een veilige estervorm, ga nooit zomaar vitamine A in retinolvorm smeren!) dan kan je duidelijk de klok gaan terugdraaien. Niet alle merken hebben dit, maar één merk op de markt alvast wel. En dat is Beauté Pacifique. Beauté Pacifique is een Deens merk dat de kwaliteit van farmaceutische producten garandeert en duidelijk ook de werking van de producten in de huid bewijst.

Hieronder vind je namelijk twee huidecho’s, zoals we hierboven al hebben gezien. Maar deze huidecho’s zijn van dezelfde huid: voor het gebruik van de producten van Beauté Pacifique en 3 maanden na het gebruik van de producten van Beauté Pacifique. Je ziet duidelijk minder zwarte vlekken in de huid en meer kleur. Dit bewijst dat de huid gezonder, voller en dus jonger is geworden.

Volgens onze informatie is dit de enige productenlijn op de markt die dit bewijst en daarom zijn we er ook zo dol op. Dit is geen gewone reclamestunt, maar echt. En als u het wil testen, kunt u ook zo’n scan laten uitvoeren. Het is uw beste kans op huidverjonging en huidverbetering.

Contacteer ons gerust voor een huidanalyse: info@beautyfulskin.be

One thought on “Anti-rimpelcrèmes werken ze nu of niet?

  1. Pingback: Collageen als beauty-ingrediënt, zin of onzin? | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s