4 dingen die gezonde mensen doen….

Elke dag staan we op met een nieuwe kans om aan onze gezondheid te werken. Ik daag u dan ook uit om morgen (en de dagen erna) uw dag in te zetten met deze gezonde gewoontes.

 1. Hydrateer + stimuleer je lever

Een van de beste dingen die je ’s ochtends kan doen, is een groot glas water met verse citroen drinken. Dit hydrateert je cellen en activeert je spijsvertering en de werking van de lever. Als je je metabolisme een extra boost wil geven, kan je ook warm water gebruiken.

 2. Ontbijt!

Iedereen kent de uitspraak wel dat we ’s ochtends moeten eten als een keizer, ’s middags als een prins en ’s avonds als een bedelaar. Eet niet alleen genoeg, maar kies ook voor een gezond ontbijt door producten te kiezen met een lage glycemische index (met trage suikers), met veel vezels, proteïnes en gezonde vetten. Dit zorgt niet alleen voor een gelijkmatige energieverdeling door de dag, maar ook voor een gezond, sterk en slank lichaam.

3. Vul je voeding aan met supplementen

Hoe biologisch of organisch je ook eet, toch komt onze voeding van vandaag vaak nog heel wat voedingsstoffen tekort. Door extra voedingssupplementen in te nemen, vul je ook je extra reserves aan. Dit kan heel goed van pas komen in periodes als deze, waarin heel wat virussen en griepjes verspreid worden. Vitamine C is hét voedingssupplement dat bij iedereen van pas komt. Je kan er ook nooit teveel van innemen en bovendien is het verkrijgbaar in heerlijk zoete zuigtabletten!

4. Beweeg!

Actief bewegen kan je al doen vanaf het ontwaken. Je hoeft daarom niet direct 10 km te gaan joggen, maar je kan alvast vanaf het uit bed stappen ervoor zorgen dat je je buikspieren oefent, door niet op je handen te steunen. Tijdens het tandenpoetsen, kan je gerust wat leuke muziek opzetten en meedansen. Ga je nog niet te voet of met de fiets naar het werk? Span je buikspieren op en ontspan ze weer terwijl je in de trein of achter het stuur zit. En parkeer je auto wat verder weg en stap wat sneller door om je hartslag te verhogen. Je voelt je gegarandeerd al een pak energieker en gelukkiger!

Probeer dit zo vaak mogelijk te doen en ga vooral in het begin niet overdrijven. Met overdrijving hou je het niet vol. Doe alles op je eigen tempo en pas geleidelijk je levensstijl aan. Zo word je een gezond persoon!

Gezonde groeten , Karoline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s