Zo schadelijk is de zon voor je huid… en dit kan je eraan doen !

Karen Damen doet de huidanalyse Bekijk het filmpje hier 

© Vijf.

In ‘Perfect’ was het voor Karen Damen even serieus schrikken, toen ze onder ogen kreeg hoeveel schade de zon aan haar huid berokkend had. Ook voor de meesten onder ons zou het even slikken zijn als we zagen hoe het nu écht met onze huid gesteld is. Gelukkig is er ook goed nieuws: de schadelijke effecten van de zon kan je ook voor een deel omkeren.

Telkens we in de zon komen stellen we onze huid bloot aan schadelijke UV-stralen. En zelfs wanneer je je huid elke dag beschermt tegen die schadelijke invloeden van de zon, is het nog mogelijk dat je huid al schade opgelopen heeft. Denk maar eens terug aan al die keren dat je vroeger van je moeder probeerde weg te komen wanneer ze je probeerde in te smeren met zonnecrème.

Jammergenoeg is UV-schade ook niet alleen oppervlakkig. UV-straling verandert ook het DNA van je huidcellen, waardoor je rimpels, huidverkleuringen of zelfs kanker kan krijgen. “Bekijk het alsof er een soort van metertje onder je huid zit”, zegt dermatoloog Neal Schultz. “Telkens je in de zon komt gaan de waardes op dat metertje, die de UV-schade aan je huid meten, omhoog. Gelukkig is er ook een positieve noot. Je kan de UV-schade namelijk ook terugdraaien. Telkens je jezelf tegen de zon beschermt stop je met je huid verdere schade te berokkenen, en kan je zelfs de reeds opgelopen schade voor een deel weer omkeren.” Dit is hoe:

1. Exfoliëren

Exfoliëren is de beste manier om je huid weer glad en stralend te krijgen. “Een chemische exfoliant is daarvoor het best geschikt”, weet dr. Schultz. “Zo’n exfoliant lost namelijk de dode huidcellen op, in plaats van ze weg te scrubben zoals je anders doet. Op deze manier verwijder je ook al het donkere pigment dat zich door de jaren heen heeft opgehoopt.”

Bij Beautyfulskin kan je om te exfoliëren bijvoorbeeld de scrub van Beauté Pacifique kopen. Of je laat een professionele peeling uitvoeren : zoals de hydrafacial, of de Ipeel van Image skincare  of als je de pigmentatie al wil aanpakken hebben we de cosmelan peel 

2. Weg met bruine vlekjes

Vervolgens moet je proberen de ongelijke productie van melanine te stoppen. Melanine is namelijk het bruine pigment dat je huid afscheidt wanneer het UV-straling probeert te bekampen.
Bruine vlekjes verwijderen doe je met een product dat de weinig flatterende naam bleekmiddel meekreeg, al komt er in werkelijkheid geen bleekmiddel aan te pas. Het enige wat zo’n product doet is bruine vlekjes lichter maken door de onregelmatige productie van melanine te stoppen. Bepaalde serums en crèmes vb Image Iluma Lightening serum is een product dat je daarvoor perfect kan gebruiken. Breng het elke dag aan op je gezicht. Is er al zonschade, of heb je Melasma ( pigmentatie bij de zwangerschap ontstaan) dan kan je dit professioneel laten peelen ! 

3. Gebruik zonnecrème met een breed spectrum

Gebruik dagelijks zonnecrème om je huid te beschermen tegen extra schade. Er wordt aangeraden om een crème met een breed spectrum te gebruiken, die je huid beschermt tegen zowel UVA als UVB-stralen. Ook een minimumfactor van 15 of hoger is aangeraden. “De hoeveelheid zonnecrème die je nodig hebt om je hele lichaam tegen de zon? Ongeveer een shotglasje vol”, aldus dr. Schultz.
De sunscreen protectors van Beauté Pacifique kunnen , de UV A en UV B sunblock van Edge en beschermen zowel tegen UVA, UVB als infraroodstralen. alsook zijn de Image skincare Prevention + lijn zijn zalige producten om op je gelaat te hebben (dit is een dagcrème met sunblock in één)

Zelf een huidscan laten nemen of preventief je huid laten checken op verdachte vlekjes?

Maak dan vandaag nog een afspraak bij Beautyfulskin 

info@beautyfulskin.be

Stralende groetjes, Karoline x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s