Hoe werken bruin-zonder-zon producten?

Hoe werken bruin-zonder-zon producten?

In de jaren ’60 introduceerde het Amerikaanse cosmeticamerk Coppertone als eerste een bruin zonder zon product op de markt, en dit werd snel gevolgd door andere fabrikanten. De producten waren destijds van slechte kwaliteit en zelfs vandaag de dag associëren mensen zelfbruiningsmiddelen nog met onaantrekkelijke resultaten zoals oranje handpalmen, strepen of een slechte kleur. Gelukkig zijn de formules van de bruin-zonder-zon producten de afgelopen jaren sterk verbeterd waardoor er een betere en egale kleur bereikt kan worden. Het werkzame ingrediënt in zelfbruiningsproducten is meestal DHA en/of erylthurlose, maar er zijn ook tanninglotions met waltnootextract.

HOE WERKEN BRUIN-ZONDER-ZON PRODUCTEN?

De actieve werkstoffen in zelfbruiners zijn vaak DHA (Dihydroxyaceton), Erythruolose of walnootextract. De werking van al deze stoffen berust op hetzelfde principe: ze reageren met de aminozuren die deel uitmaken van het bovenste laagje van je huid. Door de chemische reactie ontstaat binnen enkele uren het polymeer melanoidine, dat zorgt voor een bruine kleur op de huid die vergelijkbaar is met de bruine teint die je krijgt als je een tijdje in de zon gaat liggen. Bij bruin zonder zon producten houdt deze kleur echter maar enkele dagen aan tot de huidcellen zijn afgeschilferd.

Omdat de aminozuren op je huid verschillend kunnen reageren op deze actieve werkstoffen kunnen er verschillende bruiningstinten ontstaan. Bij spraytanning in beautysalons of zonnestudio’s kunnen hogere concentraties gebruikt worden dan in de zelfbruiners voor consumenten waardoor het bruiningsresultaat donkerder kan zijn.

Ondanks het feit dat de huid er mooi bruin uitziet is het slechts een laagje boven op de huid. Het is dus niet hetzelfde als het pigment dat door de huid wordt aangemaakt door de zon en het beschermt de huid dus niet. Adviseer je klanten om zich in te smeren met zonnebrandcrème als ze wel tegen de UV straling beschermd willen blijven.

En heb je ooit al een product gehad.. waarbij je net een zebra wordt? of waaraan je denkt dat je in een gebrande notenfabriek staat.. ? Ik wel en ik haat de geur van bruinen zonder zon producten… ! Nu .. ja aangezien ik altijd het witteke ben.. en ik dus niet vaak in de zon loop zonder bescherming.. (want ik wil geen pigmentvlekken) ben ik toch gaan zoeken naar een fijn product, die geen strepen nalaat en al zeker niet ruikt naar verbrande noten … en .. Gevonden ! 

De Victor Rodèl natural tanning spray !!!

De spray zit vol met plantaardige, voedende ingrediënten, zoals Aloë vera, Ginkgo en vitamine E. De Victor Rodèl natural tanning spray is geschikt voor veelvuldig gebruik, droogt snel, geeft geen vlekken of strepen en is geheel veilig. De Victor Rodèl natural tanning spray wordt daarom ook graag gebruikt door kappers, huidspecialisten en visagisten.

– Gemakkelijk zelf aan te brengen (en dat is toch wel een belangrijke vind ik )

– Droogt snel
– Zonder strepen of vlekken
– Tot 5 dagen een mooie, natuurlijke gebruinde kleur
– Te gebruiken voor alle huidtypes en het gehele lichaam
– Past zich aan het pigment van de huid aan
– Geeft een natuurlijk en egaal resultaat, dus géén oranje effect
– Natuurlijke en voedende ingrediënten, zoals Aloë Vera en Ginkgo
– Geen schadelijke UV stralen van de zon of zonnebank
– Voldoet aan de EU-regelgeving betreffende cosmetische producten
– Dermatologisch getest
Één flacon is tot 45 keer te gebruiken voor gezicht en hals!

Inhoud: 150 mlViktor_Riviera

GEBRUIK
De natural tanning spray is ontwikkeld voor frequent gebruik. De flacon dient vóór gebruik goed geschud te worden. Houd de flacon ongeveer 30 cm van de huid af en spray met een vloeiende beweging. De vernevelde mist dient ongeveer 10 minuten te drogen, maar dit kan versnelt worden door een haardroger. De natural tanning spray blijft tot 5 dagen zitten en één flacon is tot 45 keer te gebruiken voor het gezicht en de hals.
TIPS

 • Schud de flacon goed vóór gebruik
  • Doe kleding met lichte kleuren uit wanneer je de natural tanning spray aanbrengt
  • Wanneer de vernevelde mist op de vloer, in de douchebak of op kleding terecht komt dan kan deze gemakkelijk af- of uitgespoeld worden
  • Houd de flacon ongeveer 30 cm van de huid af
  • Spray de natural tanning spray rustig en met een vloeiende beweging van links naar rechts, alsof je haarlak sprayt
  • Wanneer je de natural tanning spray over het gehele lichaam gebruikt, werk dan van beneden naar boven
  • Gebruik een haardroger om het droogproces (normaal 10 minuten) te versnellen
  • Alvorens je kleding met een lichte kleur aantrekt controleren of de natural tanning spray goed gedroogd is

DE Victor Rodèl GLOVEYLF_0565 schaduw wit

Speciaal voor onze natural tanning spray hebben wij een glove ontwikkeld om de spray op moeilijk bereikbare plekken (bijvoorbeeld de achterkant van je benen en armen) zelf eenvoudig te kunnen egaliseren.
De Victor Rodèl glove is van een uitstekende kwaliteit. Dankzij de fijne en geperfectioneerde microvezelstructuur wordt de natural tanning spray egaal verspreidt over de huid waardoor er géén vlekken of strepen zullen verschijnen.

Gebruik

Je brengt de natural tanning spray aan op je huid en met de glove verspreidt je heel gemakkelijk de vernevelde mist. Zorg ervoor dat je met een vloeiende bewegingen de gewenste plekken bereikt. De spray trekt vervolgens mooi en egaal in de huid en zorgt voor een prachtige gebruinde teint.

Kwaliteit

De Victor Rodèl glove is van de beste kwaliteit, voelt zacht en comfortabel aan, heeft een sterke vezel en laat géén pluizen achter. Daarnaast is de glove gemaakt van duurzaam materiaal.

–       Geschikt voor zowel links- als rechtshandigen
–       Handige ophanglus
–       Wasmachinebestendig tot 30°C

Wil je hierover meer weten? neem informatie bij beautyfulskin

info@beautyfulskin.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s