Botox en Fillers.. een woordje uitleg ! Maandag 15 juni komt de plastische chirurg langs.

rimpels

Wens je meer informatie of wil je een advies over een behandeling?

Maak tijdig je afspraak : 0475/300 526 of info@beautyfulskin.be

BOTOX

Botuline toxine type A (“Botox®”) heeft een spierontspannend effect, ideaal voor het behandelen van dynamische rimpels. In tegenstelling met wat de populaire pers soms laat uitschijnen, kan Botox® gerust tot een van de allerveiligste geneesmiddelen worden beschouwd. Deze rimpels ontstaan door mimiek of door samentrekking van de onderliggende spier. Ze komen voornamelijk voor op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen (fronsrimpels) en naast de ogen (kraaiepootjes).

Wat is Botox®?
Botox® is een merknaam voor de stof Botulinetoxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt gebruikt in de medische wereld voor verschillende  doeleinden. Zo wordt Botox al sinds 1973 gebruikt bij allerlei neurologische aandoeningen. Botox is bekend geworden vanwege de toepassing binnen de cosmetica, om rimpels in het gezicht te verzachten. Botox wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek. De spierspanning wordt hiermee sterk verminderd, waardoor diepe rimpels vervagen.

Hoe verloopt de behandeling? Is het pijnlijk?
De behandeling gaat snel en gemakkelijk en duurt slechts enkele minuten. Het product wordt opgelost in een steriele zoutoplossing en met een zeer dunne naald in de desbetreffende spier geïnjecteerd. U kan tijdens de injectie een licht prikkelend gevoel ervaren maar verdoving is niet nodig.

Hoe lang werkt Botox? Heeft het een blijvend resultaat?
Botox ® behandelingen geven geen blijvend resultaat. Het effect van Botox uit zich na drie tot vijf dagen en is maximaal na 14 dagen. Het effect blijft 3 tot 6 maanden. Na afloop van deze periode kan de behandeling herhaald worden. Indien men de behandeling herhaalt voordat het effect volledig verdwenen is, zal het effect uiteindelijk langer aanhouden.

Worden mijn rimpels niet erger als Botox uitgewerkt is?
Neen. Integendeel. Botox heeft naast een therapeutische ook een preventieve werking op de rimpeltjes. Als men stopt met de Botox behandeling zullen de rimpeltjes zeer geleidelijk terug zichtbaar worden zoals ze waren voor de behandeling.

Is Botox® veilig?
Omdat Botox al vele jaren gebruikt wordt in de medische wereld is er ook al zeer veel onderzoek naar gedaan. De lange termijn effecten zijn dan ook bekend, waardoor Botox wordt gezien als een volstrekt veilig product. Daarnaast is Botox goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), de Amerikaanse warenwet. Ondanks dat Botox een veilig product is, is het zeer belangrijk dat het deskundig wordt toegediend door een arts. Gevaar treedt op als sommige goedkopere alternatieve producten worden gebruikt. De prijs is lager, maar er is geen garantie over concentratie, zuiverheid, steriliteit en activiteit van het product. Deze middelen worden illegaal ingevoerd en voldoen dan ook niet aan de strenge regels van de geneesmiddelenwet. Gezien de uniforme (hoge) prijs van het product Botox, zal u bij de meeste artsen een gelijkaardige behandelingsprijs betalen. Bij “koopjes ” moet men steeds bedacht zijn op grijze producten of te fel verdunde oplossingen.

Wordt Botox ook voor andere doeleinden gebruikt?
Botox bewijst zijn effectiviteit niet alleen op esthetisch vlak, maar heeft ook geneeskundige voordelen. Zo wordt Botox ook o.a. gebruikt tegen:

  • Migraine: wetenschappelijk onderzoeken hebben aangetoond dat Botox de pijnen bij chronische migraine kan verminderen;
  • Overmatig zweten (oksels, handen en voeten): Bij inspuiting van botuline toxine wordt de bezenuwing van de zweetklieren geblokkeerd. Dit leidt tot een uitgesproken vermindering of stilvallen van de zweetproductie. Dit effect houdt 6 maanden aan.
  • Strabisme (scheelzien);
  • Enz.

Wordt Botox® terugbetaald door het ziekenfonds?
Neen, het ziekenfonds komt niet tussenbeide, omdat het om een cosmetische ingreep gaat.

FILLERS

Fillers zijn ideaal voor het opvullen van statische rimpels die veroorzaakt zijn door onderhuids volumeverlies en verslappen van de huid. Ze komen voor rond de mondhoeken, over de wangen en in de hals. Mediclinic gebruikt fillers op basis van hyaluronzuur die na ongeveer een jaar door het lichaam terug worden afgebroken. Producten die langer of permanent ter plaatse blijven worden nietgebruikt omwille van het beduidende risico op granuloom- of knobbelvorming en laattijdige ontstekingen of complicaties. In tegenstelling tot botox is het effect hier onmiddellijk zichtbaar. Hyaluronzuur geeft de huid soepelheid en veerkracht, is veilig, huideigen en kent geen allergische reacties.

Welke resultaat kan men bekomen?

  • Fijne lijntjes rond mond laten verdwijnen
  • Kaaklijn verbeteren
  • Mond-lippenplooi verbeteren en minder zichtbaar maken
  • Mond-kinplooi (marionetlijn) verbeteren en minder zichtbaar maken
  • De lippen meer volume geven of contour accentueren
  • Gezichtscontouren verbeteren, jukbogen opvullen


Hoe verloopt de behandeling?

Een inspuiting gebeurt op de consultatie. Voor het opvullen van lippen of lijntjes rond de mond kan de zone met een prik verdoofd worden (zoals bij de tandarts).  De effecten zijn onmiddellijk zichtbaar en verbeteren nog in de daaropvolgende weken. Na de injectie kan plaatselijk wat roodheid, zwelling en blauwverkleuring te zien zijn. Make-up de dag na de behandeling volstaat meestal om dit te verbergen.

Adviezen voor de behandeling
Gebruik een week voor de behandeling géén aspirine, ontstekingsremmers, vitamine-E, omega-3 preparaten, look of alcohol. Deze stoffen werken bloedverdunnend en kunnen dus de kans op blauwe plekjes verhogen.

Wens je meer informatie of wil je een advies over een behandeling.

Maak tijdig je afspraak : 0475/300 526 of info@beautyfulskin.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s