Yes! De zomer komt in aantocht ! 3 beautytips om jouw huid gezond de zomer door te helpen!

De zomer komt eraan! De vakantie is geboekt, de BBQ is afgestoft en de zomergarderobe aangevuld. Maar hoe zit het eigenlijk met onze huid? Wat heeft die nodig tijdens deze heerlijke maanden vol zon, zee, strand en terrasjes? Heeft onze huid ook zomerse behoeftes?

Geef jouw huid extra aandacht
Tijdens de zomer staat jouw huid volop bloot aan zonlicht. Veel mensen zijn dol op de zon en we hebben de zon ook zeker nodig, zij stimuleert namelijk de aanmaak van vitamine D in ons lichaam. Het is echter wel superbelangrijk om verstandig de zon in te gaan en je huid optimaal te beschermen tegen de negatieve invloeden – huidkanker, pigmentvlekken en vroegtijdige huidveroudering – die de zon helaas ook met zich meebrengt.

Ook zijn de weersomstandigheden zoals warmte en een hoge luchtvochtigheid ingrijpend voor de conditie van jouw huid. Die drogen de huid uit waardoor zij extra vochtarm wordt met als resultaat een strak en trekkerig gevoel met een doffe uitstraling en toename van droogtelijntjes.

Kortom, jouw huid schreeuwt om extra aandacht tijdens de zomermaanden!

3 beautytips voor de zomer
Wat kun je zelf doen om jouw huid zo gezond en mooi mogelijk de zomer door te loodsen?
Ik geef je mijn 3 belangrijkste tips:

1) Bescherm je huid
Onvoldoende bescherming van jouw huid tegen de zon kan verbranding, rimpelvorming, pigmentvlekken en – in het ergste geval – huidkanker veroorzaken. Bescherm jouw huid tijdens de zomer daarom optimaal tegen de nadelige invloeden van de zon.

De huid van jouw gezicht verdient hierbij extra aandacht. Omdat het gezicht nooit bedekt is, staat deze het gehele jaar door bloot aan UV-stralen. Ik adviseer mijn klanten altijd om 365 dagen per jaar iedere ochtend – na het aanbrengen van de dagcrème – een Sunblock min SPF 30 te gebruiken. Zorg er wel voor dat dit een product is dat speciaal ontwikkeld is voor de huid van jouw gezicht en niet voor je lichaam. Alleen op die manier is je gezicht optimaal beschermd zonder een vettige laag achter te laten, jouw huid te verstoppen en onzuiverheden te ontwikkelen. Je kan bij Beautyfulskin ook een speciaal travelkit verkrijgen (heel handig met kleine tubes in een doosje)

2) Zorg voor extra hydratatie
Een optimaal gehydrateerde huid heeft een gezonde gloed, vertoont nauwelijks droogtelijntjes en voelt niet strak en trekkerig aan. Om hier in de zomer van te kunnen profiteren, zul je jouw huid in deze periode extra aandacht moeten geven.

De zon, warmte en hoge luchtvochtigheid zorgen ervoor dat jouw huid extra vocht verliest. Er zijn verschillende manieren om het vochtgehalte in jouw huid weer in balans te krijgen: drink voldoende water, gebruik een goede hydraterende crème en zet een hydraterende spray in. Met een hydraterende spray verfris en rehydrateer je jouw huid in een handomdraai. De spray kan zonder problemen over make-up worden aangebracht, zonder dat deze gaat lopen. Zo behoud jij de hele zomer een goed gehydrateerde en dus stralende huid. Een super spray hiervoor is de deep ocean hyaluron spray 77

3) Help je huid te herstellen
Hoe heerlijk dat zonnetje op ons gezicht ook aanvoelt, het doet de huid helaas niet altijd goed. Naast dehydratatie, stimuleert de zon ook de afbraak van collageen in de huid. Verwen jouw gezicht dus juist in de zomer meerdere keren per week met een exfoliërende behandeling – een scrub of enzymatische peeling – waarna je direct een hydraterend of verjongend masker aanbrengt. Jouw huid zal je dankbaar zijn, weer soepel aanvoelen en er stralender uitzien.

Wil jij liever persoonlijk advies over hoe je jouw huid gezond en mooi kunt houden deze zomer? Je bent altijd van harte welkom om een afspraak te maken in de salon via info@beautyfulskin.be  of 0475/300 526

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s