Basische voeding…

Zoals een tijdje terug ik al zei…. Voeding kan je lichaam verzuren (of het meer basisch maken). In een verzuurd lichaam heeft ziekte meer kans (en je veroudert er ook van). In Dr. Alex Guerrero’s boek In Balance for Life. Understanding & Maximizing your Body’s pH Factor vind je een tabel terug over welk voedsel zuur is, en welk basisch. Deze lijst is gebaseerd op zijn bevindingen. Staar je er niet blind op. Je hebt zuur (20%-40%) èn basisch voedsel (60%-80%) nodig en er is nog altijd een verschil tussen een sterk verzurend glas limonade en een kiwi, die ook verzurend is, maar tegelijkertijd een vitamine C bom.

Wil je meer uitleg over basische druppels en basische thee stuur dan een bericht naar info@beautyfulskin.be  in vorige pagina kan je meer uitleg vinden. 

GROENTEN STERK ALKALISCH

Aardappelen

Aardappelen, zoete

Andijvie

Artisjokken

Bieten

Broccoli

Courgette

Groene kool

Komkommer

Paprika

Pompoen

Rode kool

Sla (vermijd ijsbergsla)

Sperziebonen

Spinazie

Spruitjes

Wortelen

GROENTEN LICHT ALKALISCH

Knoflook

Radijs

Rapen

Sjalotten

Uien

Witloof

GRANEN STERK VERZUREND

Gierst

Griesmeel

Tarwe

Rijst (witte)

GRANEN LICHT VERZUREND

Amarant (pseudo-graan)

Boekweit (pseudo-graan)

Bulgur

Gerst

Haver

Quinoa

Rijst (bruine)

Rogge

Spelt

Tarwe (volkoren)

BROOD STERK VERZUREND

Brood (gist)

Brood (wit)

BROOD LICHT VERZUREND

Brood donker (gist)

Brood volkoren (gist)

ZUIVELPRODUCTEN STERK VERZUREND

Boter (opgewarmd)

Kaas, scherp (cheddar, parmezaanse kaas, enz.)

Kefir

Yoghurt, gezoet

ZUIVELPRODUCTEN LICHT VERZUREND

Eieren

Kaas, provolone

Kaas, zachte (brie, camembert, enz.)

Kaas, Zwitserse

Melk, gepasteuriseerde

Yoghurt, gewone, biologisch

ZUIVELPRODUCTEN LICHT ALKALISCH

Boter  (ongepasteuriseerde)

Eigeel

Karnemelk, verse

Melk, ongepasteuriseerde volle

VLEES & VIS STERK VERZUREND

Haring

Karper

Kreeft

Makreel

Rivierkreeft

Rundvlees

Varkensvlees

Vleeswaren

Zalm

VLEES & VIS LICHT VERZUREND

Baars

Bot

Forel

Kip

Lam

Oester

PEULVRUCHTEN STERK VERZUREND

Kikkererwten

Pinda’s

Sojabonen

PEULVRUCHTEN LICHT VERZUREND

Bruine bonen

Erwten

Linzen

Witte bonen

NOTEN, PITTEN, ZADEN STERK VERZUREND

Hazelnoten

Pecannoten

Pinda’s (is eigenlijk een peulvrucht)

Pistachenoten

Pompoenpitten

Walnoten

Zonnebloempitten

NOTEN, PITTEN, ZADEN LICHT VERZUREND

Cashewnoten

Kokosnoten

Pijnboompitten

Sesamzaad

NOTEN, PITTEN, ZADEN LICHT ALKALISCH

Paranoten

NOTEN STERK ALKALISCH

Amandelen

FRUIT STERK VERZUREND

Ananas

Frambozen

Kiwi’s

Mandarijntjes

Nectarines

Rode bessen

Sinaasappels

FRUIT LICHT VERZUREND

Aardbeien

Abrikozen

Appels

Bosbessen

Druiven

Granaatappel

Kersen

Mango

Meloen

FRUIT LICHT ALKALISCH

Avocado’s

Bananen

Pompelmoes

Tomaten (rauw)

FRUIT STERK ALKALISCH

Citroen

Limoen

GEDROOGD FRUIT LICHT VERZUREND

Ananas

Appels

Mango

Perziken

Pruimen

Vijgen

GEDROOGD FRUIT LICHT ALKALISCH

Abrikozen

Bananen

Dadels

Rozijnen

DRANKEN STERK VERZUREND

Bruiswater

Koffie

Melk

Frisdranken

Sterke drank

Thee (zwarte)

Warme chocolademelk

Wijn

DRANK LICHT VERZUREND

Bier

DRANK LICHT ALKALISCH

Amandelmelk

Thee (kruiden)

Water

DRANK STERK ALKALISCH

Vers geperst groentensap

VETTEN EN OLIEN STERK VERZUREND

Arachideolie

Geharde vetten

Margarine

Walnotenolie

VETTEN EN OLIEN LICHT ALKALISCH

Boter (verse)

Koudgeperste, ongeraffineerde oliën zoals olijfolie

Kokosolie

SMAAKMAKERS STERK VERZUREND

Augurken

Azijn (met uitzondering van appelazijn)

Ketchup

Mayonaise

Mosterd

Suiker

Zout (bewerkt / geraffineerd)

SMAAKMAKERS LICHT VERZUREND

Mosterd (biologische)

SMAAKMAKERS LICHT ALKALISCH

Kruiden

Zout (ongeraffineerd)

SMAAKMAKERS STERK ALKALISCH

Appelazijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s