Huid uit balans!

Heeft u ineens last van vervelende vlekjes of plekjes op uw huid? Schraal, droog en/of puistjes of bultjes, jeuk. Is uw huid ineens gevoeliger dan anders, het voelt vervelend aan en u kan ineens niet meer tegen de crème die u al jaren smeert?
U gaat naar de drogist en schaft voor u zelf een nieuwe crème aan waarvan u hoopt dat dit de oplossing is. Maar nee, het probleem wordt alleen maar erger. Na een tijdje aanmodderen en verschillende crèmes uitproberen toch maar naar de huisarts. U krijgt een zalf voorgeschreven met cortisonen en even lijkt het beter te gaan, maar het probleem steekt steeds weer de kop op. Alles irriteert.
Wat is er toch aan de hand…..
Uw huid is uit balans
Wat is de oorzaak ?
De oorzaken kunnen heel verschillend zijn. Stress, erfelijkheid, voeding, hormonen, verkeerde verzorging, irriterende stoffen. Door al dat uitproberen is uw huid steeds verder geïrriteerd geraakt.
De beschermende functie van de huid is steeds minder geworden. Irriterende stoffen en bacteriën  dringen makkelijker de huid binnen waardoor er eczeem en/of een infectie kan ontstaan.
Hoe kan dit nu?
De huid heeft een barrière functie. Schadelijke stoffen en bacteriën moeten buiten gehouden worden, en alles wat binnen zit zoals water en zouten moeten binnen blijven.
In de huid zitten afweercellen en deze reageren als er schadelijke stoffen of bacteriën de huid willen binnendringen. Die schadelijke stoffen en bacteriën worden door de afweercellen aangevallen en onschadelijk gemaakt.
Als een huid uit balans is reageren de afweercellen overdreven op een normale stof. De huid reageert met een ontstekingsreactie.
U wilt alleen maar een oplossing voor het probleem
Af en toe kan de oplossing heel eenvoudig zijn door de afweercellen in de huid te kalmeren en daarna met een juiste huidverzorging met goede ingrediënten de huid weer in balans te brengen.
Beautyfulskin werkt met producten die geen minerale oliën of agressieve stoffen bevatten. De huid droogt daardoor niet uit. We gaan de huid eerst kalmeren en de barrière functie van de huid herstellen. Daarna laten we de huid heel voorzichtig wennen aan ingrediënten die voor uw huid geschikt zijn.
Wens je een gratis huidscan? wil je weten hoe jouw huid er aan toe is? Maak een afspraak: info@beautyfulskin.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s