Gezonde bananenijsjes

Ik blijf me erover verbazen wat een heerlijke gezonde zoete dingen je allemaal met banaan kunt maken. Ik ben zelf een grote ijsliefhebber, maar door lactose intolerantie werd dit al rap uit de menu lijst verbannen.. maar we vinden alternatieven… en deze gezonde bananenijsjes zijn zo lekker! Moet je wel van banaan houden natuurlijk. Ondanks dat deze ijsjes niet stijf staan van de zuivel, heeft het dankzij het scheutje amandelmelk en de bananen een heerlijke romige textuur. Én ze zijn lactosevrij. Het recept is afkomstig uit het gezonde kookboek van Gwyneth Paltrow.

Ik schotelde onze hele familie deze ijsjes een tijdje geleden voor. Ik maakte ze gewoon na het hoofdgerecht, want ze zijn zo gemaakt en je kunt ze het beste meteen serveren.  De bananen snijd je in plakjes en vries je in. Vlak voor het serveren gooi je alle ingrediënten in de blender en klaar is je ijs! Bovenop vind je wat crunchy fijngehakte en gebrande amandelen, vermengd met honing en zout. Dat geeft het ijsje een special touch en maakt het helemaal af. In plaats van honing kun je ook maple syrup (ahorn siroop) gebruiken.

En natuurlijk kan je nog andere diepvriesfruitjes gebruiken .. Wendy .. ik denk aan je .. bananenloos door het leven moeten gaan.. 😉

Benodigdheden

    • 4 rijpe bananen
    • 120 milliliter ongezoete amandelmelk
    • Theelepel vanille aroma
    • 1,5 eetlepel honing
    Crunchy topping:

  • 30 gram ongebrande amandelen
  • Twee theelepels honing
  • Snuf zout

Zo maak je Gezonde bananenijsjes:

  1. Voorbereiding: pel de bananen, snij ze in plakjes en vries deze voor minstens vier uur in. Dit gaat makkelijk als je de plakjes op een vel bakpapier legt, met steeds een stukje bakpapier ertussen.
  2. Bereiding: hak de amandelen in stukjes en rooster deze kort in een koekenpan, tot ze lichtbruin zijn. Meng ze nu in een klein kommetje samen met de twee theelepels honing en de snuf zout en zet even opzij.
  3. Doe de plakjes banaan, de amandelmelk, vanille aroma en de honing in de blender en mix tot het een glad geheel is. Verdeel dit mengsel over vier bakjes of glazen en verdeel hier wat van de crunchy amandeltopping overheen. Serveer meteen!

smakelijke groeten , Karoline xx

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s