Kokosmakronen

7ingrediënten:

15 stuks

  • 20 gr bruine amandelen
  • 1 groot scharreleiwit
  • 1/4 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 45 gr kokosbloesemsuiker
  • 20 gr hennepzaadjes
  • 110 gr kokosrasp
  • ik deed er ook nog een schepje vlozaad en vlozaadvezeltjes bij (Door de grote hoeveelheid vezels stimuleert psyllium / vlozaad de spijsvertering en bevordert een natuurlijke stoelgang. Vlozaad past in een cholesterolverlagend dieet.)

 

  • verwarm de oven op 170°
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat
  • maal de amandelen in een keukenmachine fijn tot meel ( niet te lang)
  • klop het eiwit  met een mixer tot een schuimende massa
  • voeg het wijnsteenbakpoeder toe en
  • voeg de helft van de kokosbloesemsuiker toe en mix door tot er stevige pieken in eht eiwit ontstaan en het geheel volop glanst.
  • schep de gemalen amandelen, en de zaadjes  en de kokosrasp erdoor.
  • vorm koekjes en bak 18 minuten in de oven.

Opgelet laat ze niet te bruin worden..

Smakelijk en fijne zondag xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s