ingrediënten:
15 stuks
- 20 gr bruine amandelen
- 1 groot scharreleiwit
- 1/4 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 45 gr kokosbloesemsuiker
- 20 gr hennepzaadjes
- 110 gr kokosrasp
- ik deed er ook nog een schepje vlozaad en vlozaadvezeltjes bij (Door de grote hoeveelheid vezels stimuleert psyllium / vlozaad de spijsvertering en bevordert een natuurlijke stoelgang. Vlozaad past in een cholesterolverlagend dieet.)
- verwarm de oven op 170°
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat
- maal de amandelen in een keukenmachine fijn tot meel ( niet te lang)
- klop het eiwit met een mixer tot een schuimende massa
- voeg het wijnsteenbakpoeder toe en
- voeg de helft van de kokosbloesemsuiker toe en mix door tot er stevige pieken in eht eiwit ontstaan en het geheel volop glanst.
- schep de gemalen amandelen, en de zaadjes en de kokosrasp erdoor.
- vorm koekjes en bak 18 minuten in de oven.
Opgelet laat ze niet te bruin worden..
Smakelijk en fijne zondag xxx