Spelt- yoghurtcake met blauwe bessen

Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op gemakkelijke en gezonde tussendoortjes die je zoete trek stillen. Daar kan ik deze gezonde spelt-yoghurtcake met blauwe bessen nu ook aan toevoegen. Lekker snel klaar en heerlijk zoet.

Is een hele cake wat veel voor je? Doe het recept dan door de helft, of snijd een deel in plakjes en vries dit in. Zo heb je altijd een verantwoord tussendoortje op voorraad!

 (voor 1 cake):
– 150 gram kokosolie
– 7 eetlepels honing (of iets meer als je van heel zoet houdt)
– 2 eieren
– 140 gram Griekse yoghurt ik neem lactose vrije yoghurt
– 1 theelepel vanille extract
– 100 gram speltmeel
– 125 gram speltbloem
– 2 theelepels bakpoeder
– snuf zout
– 125 gram blauwe bessen (ik heb ontdooide bessen uit de vriezer gebruikt)

En zo doe je het: 
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Smelt de kokosolie en laat deze even afkoelen.
– Doe ondertussen de honing, eieren, yoghurt en het vanille extract in een grote kom.
– Voeg de kokosolie toe en meng door elkaar.
– Doe er nu de speltmeel, speltbloem, het bakpoeder en een snuf zout bij en meng nogmaals goed door elkaar.
– Spatel als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen.
– Doe het beslag in een silicone cakevorm (ik gebruikte een vorm van 10 x 23 cm. Je kunt ook een kleinere gebruiken, dan wordt je cake wat hoger). Heb je geen silicone vorm? Vet ‘m dan eerst even in met wat kokosolie.
– Zet de cake voor 60 minuten in de oven (je cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt).
– Laat goed afkoelen op een rooster.
– Bewaar de speltcake max 3 dagen in een afgesloten bak.( maar meestal gaat dit bij mij niet zo lang mee… want mijn collega’s zijn hier dol op..  en ikzelf ook ) SPELT-YOGHURTCAKE-MET-BLAUWE-BESSEN1-738x568

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s