Enkele weetjes over onze huid…

1. Het maakt niet uit hoe je het gezicht reinigt, áls je maar reinigt
 “Het reinigen van de huid is erg belangrijk. Gedurende de dag stapelen talg en vuil zich op. Laat je dit zitten dan kunnen er problemen ontstaan, zoals het ontstaan of verergeren van puistjes. Een milde reiniger kan talg en vuil verwijderen. Door het reinigen van de huid kunnen de stoffen in andere huidverzorgingsproducten (zoals een moisturizer) beter hun werk doen.”
“De ingrediënten van je reiniger zijn ook van invloed op de conditie van je huid. Soms worden er sterk ontvettende ingrediënten gebruikt (bijvoorbeeld sodium lauryl sulphate) waardoor de vetten die je huid juist zo hard nodig heeft, verwijderd worden. Hierdoor beschadig je de barrièrefunctie van je huid. Roodheid, puistjes en andere onzuiverheden en een droge huid kunnen het gevolg zijn. Het reinigen van je huid is zeker belangrijk, maar wel op de goede manier!”

2. Heel veel water drinken is goed voor je huid
“Dit is waarschijnlijk een van de grootste mythes binnen de cosmeticawereld. Water passeert het lichaam te snel om effect te hebben op de huid. Mensen die echt te weinig drinken en uitgedroogd zijn, zullen dit overigens wél merken aan hun huid. In dit geval verliest de huid haar elasticiteit. Voldoende water drinken is dus belangrijk, maar meer water drinken zal je huid niet mooier maken.”

3. Bij een vette huid heb je geen crème nodig
“Een moisturizer (crème) kan te veel zijn bij een hele vette huid en juist zorgen voor te veel glans en meer onzuiverheden. Wat je kunt doen: vervang de crème door een toner. Let er dan wel op dat de toner kalmerende en talgregulerende ingrediënten bevat, zoals zoethoutwortelextract of niacinamide. Een vette huid heeft namelijk ook verzorging nodig! En vergeet een zonnebrandcrème niet. Bij een vette huid kun je een zonnebrandcrème direct na een toner aanbrengen, bij een droge huid zit de stap met de moisturizer er nog tussen.”

4. De houdbaarheidsdatum op je make-up is onzin
“Dit is zeker niet het geval. De houdbaarheidsdatum van een product is juist erg belangrijk, omdat het kan bederven. Hierdoor kunnen bewaarstoffen hun werk niet meer goed doen en hebben bacteriën en schimmels vrij spel. Dat is niet de bedoeling. Koop na ongeveer drie maanden een nieuwe mascara. Vloeibare eyeliner en lipgloss mogen na ongeveer zes maanden de prullenbak in en oogschaduw en poeder na anderhalf jaar.”

5. Alleen botox zorgt voor minder rimpels
“Botox kan rimpels goed verminderen. Maar er zijn meer cosmetische ingrediënten die rimpels iets kunnen verminderen, zoals vitamine A zuur. Vitamine A zuur stimuleert een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Daarbij worden MMP’s (enzymen die collageen en elastine afbreken) geremd. Verder kan vitamine A zuur ook pigmentvlekken verminderen. Ook vitamine C kan helpen: onderzoek laat zien dat het de diepte van rimpels kan verminderen. Vitamine C kan, net als vitamine A zuur, pigmentvlekken verminderen. Vitamine A zuur is een medicijn en kan alleen met een recept verkregen worden. Vitamine C is vrij verkrijgbaar. Let dan wel op de concentratie: deze moet minstens 5% zijn.” Ook enkele behandelingen die werken op collageen en elastine stimulatie zijn super voor je huid… het gaat hem hier vooral over de combinatie van verschillende technieken.

6. Alleen wanneer je gaat zonnen heb je zonnebrand nodig
“Nee, dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème is erg belangrijk. Niet alleen verhoog je de kans op huidkanker door onbeschermd de zon in te gaan, maar ook ontstaat ongeveer 90% van de huidveroudering door de zon. Omdat ongeveer 80% van de UV-stralen door het wolkendek heenkomen, is het gebruik van een zonnebrandcrème alleen tijdens het zonnen niet voldoende.”

meer informatie over welk product voor jou geschikt is? Laat je huid scannen 

Wil je graag een intake zodat je kan weten welke behandeling voor jou geschikt is? maak dan nog een afspraak: info@beautyfulskin.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s