Chips van boerenkool uit de oven

Chips van boerenkool: super gezond en erg makkelijk te maken

Boerenkool chips recept – steeds meer mensen ontdekken de gezonde werking van boerenkool. Deze groente is nu daardoor hotter dan hot. En dan heb ik het niet alleen over de stampotjes. Nee, steeds meer mensen gebruiken deze groente om te koken, voor bijvoorbeeld salades. En nu heb ik er chips van boerenkool mee gemaakt. Dat de boerenkool zo populair (aan het worden) is heeft voor een groot deel te maken dat het erg gezond is. Het scoort zelfs heel hoog in de top tien van meest gezonde groenten.

Boerenkool is familie van de spruiten, kolen, broccoli en bloemkool. De groenten van deze plantenfamilie zijn allemaal erg gezond. Boerenkool bevat de meeste voedingsstoffen en biedt een grote hoeveelheid vitamine A, C, K en mangaan. Verder bevat het behalve veel vezels ook koper, calcium, vitamine B6 en kalium.

Vanwege de gezonde werking is boerenkool ook in het buitenland inmiddels razend populair. Het heeft nu zelfs de status van ‘Superfood’ gekregen.

Voor dit gezonde recept voor chips van boerenkool uit de oven heb ik mij laten inspireren om een alternatief te vinden voor de chips die we allemaal kennen… een knabbeltje bij het aperitief.. maar toch nog gezond blijven..eu….. Bij het uitproberen van deze chips was ik meteen razend enthousiast. Mooi toch, chips die niet alleen erg lekker is maar ook nog eens super gezond en makkelijk te maken.

Voor 1 ovenplaat boerenkool chips – voorbereidingstijd: 5 minuten – oventijd: 8 á 10 minuten

Ingrediënten

  • Verse boerenkool, gewassen (of bij de Albert Heijn verkopen ze die klaargesneden in een grote zak)
  • Scheutje olijfolie
  • Chilivlokken
  • Grof gemalen zeezout

Recept chips van boerenkool uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de boerenkool en maak met een theedoek goed droog (de grote harde steeltjes verwijder ik).

Scheur de boerenkool in kleine stukjes.

Leg de boerenkool op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en schenk er een beetje olijfolie overheen. Let op dat je ook alle uiteinden van de blaadjes besprenkelt zijn met de olie. Breng royaal op smaak met de chilivlokken en het zout.

Hussel de boerenkool voorzichtig en plaats de plaat voor 8 a 10 minuten in de oven. De boerenkool chips is klaar wanneer de blaadjes bruin beginnen te worden.

Blijf wel in de buurt van je oven want elke oven werkt anders en het kan heel snel gaan. Je kunt het beste na 5 minuten even kijken en de blaadjes omscheppen zodat het gelijkmatig bruin wordt.

Haal de plaat uit de oven en schep meteen in kommetjes. Serveer direct.

Enjoy!

p.s. behalve alleen als gezonde snack kun je deze natuurlijk ook als bijgerecht eten.

smakelijk ! shutterstock_139442843

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s