Makkelijk recept om zelf te maken
Misschien lijkt het even een gedoe door de verschillende ingrediënten maar het is echt zo gemaakt. En nog een voordeel: je maakt dit eens per week en hebt alle dagen een ontbijt. Dus bij deze nog even een kleine voorbereiding voor mijn superdrukke week die komt…
Laat me vooral weten wat je ervan vindt. Wow, wat ben ik enthousiast over dit nieuwe recept. Het mooie is dat het niet alleen waanzinnig lekker is. Het is vooral ook nog eens heel gezond door toevoegingen als lijnzaad, para noten, cranberries, vijgen, havervlokken,… Hierdoor vult het ook goed en heb ik eigenlijk de hele ochtend geen honger meer.En dit kan best wel handig zijn als je al om 6 u uit de veren moet! Echt, wilt je een keer zelf granola maken: probeer dit recept!!
Voor een week voor 2 personen ( jaja deze week zorg ik ook goed voor mijn schatje die terugkomt van Noorwegen) 🙂
– voorbereidingstijd: 10 minuten
– oventijd:15 minuten
Ingrediënten
- 125 gram havervlokken
- 75 gram amandelmeel of fijngehakte blanke amandelen
- 25 gram kokosvlokken
- 50 gram gedroogde cranberries
- 50 gram (blauwe) rozijnen
- 100 gram vijgen
- 100 gram para noten
- 100 gram walnoten
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten – 30 gram lijnzaad
- 1 volle theelepel kaneel
- 1,5 volle theelepel cacaopoeder
- 50 gram maple syrup
- 4 volle eetlepels water
Recept gezonde granola
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg alle droge onderdelen (havervlokken, amandelmeel, kokosvlokken, zonnepitten, pompoenpitten, para noten, walnoten, lijnzaad) op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Hussel door elkaar en verspreid over de bakplaat.
Strooi de kaneel en cacaopoeder en schenk de maple syrup over het havervlokken mengsel.
Schep er 4 eetlepels water overheen en plaats de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven. Schep na 5 minuten en na 10 minuten een keertje om zodat het niet aanbrandt.
Wanneer de granola goudbruin is haal je de plaat uit de oven en schep je het gedroogde fruit (cranberries, rozijnen, vijgen of nog enkele gojibessen) er doorheen. Laat nu volledig afkoelen.
Je hebt nu je eigen gezonde granola gemaakt! Wanneer de granola in z’n geheel is afgekoeld schep je deze in een grote weckpot of een andere goed afsluitbare pot. Op deze manier kun je de granola prima een week bewaren.
En.. super makkelijk te maken !!!!
Smakelijk en ” goeie-” morgen !!!
Pingback: Koolhydraatarm brood – Beautyfulskin
Pingback: Banaan-chiapudding | Beautyfulskin