Havermoutkoekjes

Zondag .. toch wel namiddagje thee met koekjes tijd… Vooral omdat ik mijn liefje mis.. en ik nog 4 weken moet wachten voor ik hem terugzie;.. Noemen ze dit dan emo-eten? ! In ieder geval zijn deze lekkernijen toch ook wel gezond ! Vandaag bij de thee….havermoutkoekjes!. Ze zijn  best ‘gezond’ omdat er geen boter en tarwemeel is gebruikt maar havermeel, boekweitmeel en havermout!
De boter is vervangen door kokosolie waardoor de koekjes lekker zacht van binnen worden maar krokant van buiten zijn! Ingrediënten zijn voor ongeveer 15 koekjes (best wel veel =)) maar je kan ze lang bewaren, ongeveer 1,5 week. Maar meestal gaan ze zo lang niet mee (lees= zijn ze al op 🙂 )

Ingrediënten

•100 gram havermout en 20 g boekweitvlokken
•100 gram havermeel en 50 gram boekweitmeel
•5 el honing
•100 gram kokosolie
•2 eieren
•1 snufje zout
•1 klein mespuntje vanille extract (mag ook het binnenste van een vanillestokje zijn) Ik koop in de natuurwinkel een doosje vanille bourbon (en hier ben ik wel zuinig mee)
•100 gram gemengde noten (uit mijn pot waar mijn mengeling noten in zit) ik hak die een klein beetje fijner , opgelet niet te fijn.. maak er geen meel van ! het moeten nog stukjes blijven
•100 gram rozijnen

Zo maak je het!
1/ verwarm de oven op 175°C en bekleed de bakplaat met bakpapier

2/ Klop de eieren met de honing en de vanille los

3/ smelt de kokosolie een beetje en roer deze door het eimengsel (opgelet … niet warm want je doet het bij het eimengsel= we eten geen roereieren! 🙂 )

4/ voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles door elkaar

5/ Maak van het deeg kleine bolletjes en druk deze een beetje plat (niet helemaal) leg ze dan naast elkaar op de bakplaat met een beetje tussenruimte (als de handpalmen beginnen te plakken neem ik een beetje havermeel

6/ Bak de koekjes in circa 15 minuten mooi bruin en laat ze afkoelen (als je er zo lang kan van afblijven ! )

Smakeeeeeeelijk ! mmmmmmmmjammie  havermoutkoekjes

One thought on “Havermoutkoekjes

  1. Pingback: Koolhydraatarm brood – Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s