Energie centra’s van je lichaam.

We spreken hier over een onderdeel van het traditionele Chinese geneeskunde, genaamd Jin Shin Jyutsu. Jin Shin Jyutsu maakt gebruik van 26 verschillende energie centra’s van je lichaam. Als je ze stimuleert open je energiekanalen naar het respectievelijke orgaan, want ze zijn namelijk verbonden. Wat dit uiteindelijk met je doet is ervoor zorgen dat jij jou beter gaat voelen en beter kan functioneren.

Wat hier zo geweldig aan is, is dat je dit met slechts 1 minuut masseren voor elkaar kunt krijgen! Jin Shin Jyutsu is een geneesmethode die je kunt vergelijken met acupunctuur, vanwege de druk die uitoefent op specifieke lichaamsdelen. Alhoewel de liefhebbers zijn verdeeld, sommige hebben liever Jin Shin Jyutsu en anderen graag acupunctuur.

Bij alle twee methodes is het de bedoeling dat je de belangrijkste punten raakt, zoals de vingers en tenen. In Jin Shin Jyutsu zijn de vingers en tenen verbonden met specifieke organen die gestimuleerd worden door middel van verschillende grepen toe te passen. Bekijk hieronder de belangrijkste energie centra van Jin Shin Jyutsu.

De duim

De duim staat in verbinding tot het hart en de longen. Een snelle hartslag of kortademigheid kunnen verlicht worden door de duim zachtjes te masseren en er aan te trekken.
duim-masseren

De wijsvinger

Deze vinger is verbonden met het gastro-intestinale systeem. Als je last hebt van je maag, maagpijn of constipatie, dan zal het zachtjes masseren en trekken aan de wijsvinger snel verlichting brengen.
wijsvinger-masseren

De middelvinger

De middelvinger staat in verbinding met onze circulatie. Voor duizeligheid en misselijkheid moet je de middelvinger masseren. Dat werkt het beste tegen deze symptomen en het werkt ook bij slapeloosheid.
middelvinger-masseren

De ringvinger

De ringvinger is, volgens de studie van Jin Shin Jyutsu, verantwoordelijk voor het verbeteren van het humeur. Als je slechte zin hebt of je bent niet erg geduldig, masseer dan deze vinger om rustig te worden en te ontspannen.
ringvinger-masseren

De pink

De pink staat in verbinding met de nieren en het hoofd. Regelmatig masseren van de pink kan het genezingsproces van nieren opstarten. Bij hoofdpijn en nekklachten kan het drukken op de pink helpen bij het verlichten van de pijn.
Net als acupunctuur is Jin Shin Jyutsu een populaire methode tegen verschillende aandoeningen. Bij regelmatige of chronische pijn moet je altijd een arts raadplegen om de oorzaak van het probleem te onderzoeken.
pink-masseren

dus … even uittesten .. groetjes Karoline ! x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s