Pompoen- appelsoep met walnootpesto

Ingrediënten

  • VOOR DE SOEP:
  • 1 kilo pompoen
  • 2 uien
  • 2 grote appels (Elstar, Jonagold)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen peper of chilipoeder
  • 1 liter (biologische) groentebouillon

 

  • VOOR DE WALNOOTPESTO:
  • 100 gram walnoten
  • handjevol verse platte peterselieblaadjes
  • 1 eetlepel (rauwe) honing
  • 65 ml extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Een simpele soep om pompoen mee op het menu te zetten. Dankzij de zachte, zoete smaak is het niet alleen erg lekker maar ook een aanwinst wat betreft onze gezondheid. Het is een van de weinige plantaardige bronnen met zo’n hoge concentratie ijzer, een zeer belangrijk mineraal voor het lichaam, en bevat talloze andere vitaminen en mineralen. Bovendien heeft het een vochtafdrijvende werking en doet het je darmfunctie goed. De combinatie met de walnoot pesto is helemaal een winnaar waardoor dit een favoriet voor het hele gezin is.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uien in grote stukken. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Meng in een ovenschaal de pompoen, uien, knoflook, appel en olijfolie, zorg dat alles met de olie bedekt is. Voeg zout en chilipoeder toe. Rooster het groente-appelmengsel 40 minuten in de oven tot het goudbruin en zacht is, schep tussentijds af en toe om.

Maak ondertussen de walnoot-pesto:

Rooster de walnoten ongeveer 5 minuten in een koekenpan zonder olie of vet. Maal de geroosterde walnoten met de peterselie en honing in de keukenmachine tot de noten grof gehakt zijn. Voeg de olijfolie langzaam toe en pulseer nog even door, zorg dat je echt pulseert en niet simpelweg doormaalt, want voor je het weet heb je notenpasta in plaats van pesto. Breng daarna op smaak met zout en peper.

Vervolg met het groente-appelmengsel:

Pureer de pompoen in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook. Roer de puree door de bouillon. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep nog te dik is. Proef en breng op smaak met meer zout en/of chilipoeder.
Serveer met walnootpesto.

Voor een grote pan soep.

lekkkkkker !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: