Verzuring van het lichaam…

Ik ben momenteel in de boeken gedoken… (terug..) om mij meer en meer bezig te houden .. met het verzurend effect … op ons lichaam..  en ja ik ben zeker dat verzuring van het lichaam heel wat problemen te weeg kan brengen.. met kankers tot gevolg. En ik ben er van overtuigd dat je ziektes zelfs kan genezen door gezond en anti-verzurend te eten… Ik was dit weekend op bezoek bij een schat van een vrouw… die veganistisch is gaan eten nadat er kanker werd uitgesproken…(en ik al mijn boeken hierover bij haar achterliet) en ze eet nu, niet verzurende combinaties… zie je nou wel dacht ik.. en vooral ik ben zo blij dat ik bij haar mijn babbeltje kan doen… ze is zo een schat van een vrouw… ik wil haar helemaal nog niet ziek zien ! 

Maar wat is nu verzuring?

Bij verzuring is er een tekort aan basische voedingsstoffen die het ontzurende tegenwicht moet bieden aan de ophoping van zure afvalstoffen. Door het tekort aan basische voedingsstoffen rooft het lichaam allerlei basische mineralen uit de het lichaam (botten, huid, tanden, haarbodem, nagels, etc.) om restzuren te neutraliseren.

De consumptie van groente, fruit en bladgroenrijke kiemen is van essentieel belang om de voorraad basische voedingsstoffen, natuurlijke vitaminen, vezels en enzymen in het lichaam op peil te houden. Het dagelijks eten van groenten, fruit en bladgroenrijke kiemen moet het lichaam licht basisch houden en levert de lichaamscellen een schat aan energie. Maar tegenwoordig lukt het nog maar weinig mensen om dagelijks voldoende porties groente en fruit binnen te krijgen. Dit terwijl het aandeel verzurend voedsel in ons voedingspatroon in rap tempo toeneemt. Daarbij leidt de minerale uitputting van de grond door de intensieve landbouw nog tot verdere verschraling van de broodnodige nutriënten in onze voeding. Ikzelf heb elke morgen mijn Alka green binnen…. in het begin toch wel even wennen van smaak en geur.. maar ik voel me er super goed bij ! Maar wat is nu die Alka greens? 

Alka® Greens is een uitgebreid hoogwaardig voedingssupplement, dat uw lichaam dagelijks voedt met een weldadige hoeveelheid essentiële voedingstoffen. Alka® Greens bevat natuurlijke extracten van een grote variëteit groentes, fruit, kiemgrassen, kruiden en bloempollen met daarnaast complexen van vezels, enzymen, vitamines B uit gekiemde quinoa en een maagzuurresistente probiotische lactobacillus cultuur.
Alka® Greens maakt uw huidige vitamine- en mineralensupplementen overbodig en ondersteunt een gezonde zuurbalans. Begin de dag met een portie en verzeker uw lichaam van al de voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond te blijven. Het allerbeste voor uw lichaam!
Alka® Greens, uw dagelijkse complete aanvulling!
• 100% natuurlijke hoogwaardige voedingsextracten en orthomoleculaire voedingsstoffen
• “Superfood” vol basische mineralen, zoals zink voor een optimale ontzurende werking
• Rijk aan vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B7, Foliumzuur, B12 en C
• Goede ondersteuning van gewrichten, darmen en hersenen
• De combinatie van bouwstoffen, vezels, enzymencomplex en probiotica zorgen voor een goede ondersteuning van het spijsverteringsstelsel en afweersysteem
• Geschikt voor vegetariërs, veganisten en diabetici, licht gezoet met Stevia!
• 1 portie Alka® Greens bevat een hoeveelheid antioxidanten die ruim gelijk is aan 5 porties verse groenten en fruit
• Bevat geen tarwe, rogge, mais, zuivel of rijst
• Bevat geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten
• Bevat geen kunstmatige conserveringsmiddelen of kleurstoffen
• Hygiënisch en efficiënt in gebruik door losse stick-verpakkingen van 10gram
• Beschikbaar in 30 of 10 stick-verpakking! dus super makkelijk on the road in de shaker ! 
een woordje uitleg over
Kiemgrassen en Algen
Gekiemd gerstegras en tarwegras zijn de meest basische grassoorten die bestaan. Ze bevatten o.a. het hele spectrum aan natuurlijke vitamines, basische mineralen als zink, kalium, ijzer, calcium, magnesium en fosfor, essentiële aminozuren, en anti-oxidanten zoals superoxidedismutase. Verder bieden beide kiemgrassen het lichaam een grote hoeveelheid aan chlorofyl (bladgroen), de stof die het lichaam reinigt en voorziet van energie.
Chlorella en Spirulina
Chlorella en Spirulina zijn algen die zeer rijk zijn aan natuurlijke vitamines en mineralen. Daarnaast bevatten ze hoge concentraties aan chlorofyl en andere fytonutriënten zoals flavonoïden, carotenoïden en fenolzuren. Chlorella en spirulina hebben bevorderen een gezonde zuurbalans en geven het lichaam energie.
Acerola met 50% natuurlijke vitamine C
Acerola is een frisrode kersachtige vrucht die zeer rijk is aan vitamine C. Het Acerola extract in 1 portie Alka® Greens bevat 100mg natuurlijke vitamine C; meer dan 20x zoveel als in een vergelijkbare portie sinaasappels.
Variëteit aan Groenten & Fruit
Wist u dat 1 portie Alka® Greens gelijk staat aan de voedingsstoffen van minimaal 5 dagelijkse porties groenten en fruit? Fruits & Greens™ in bestaat uit hoogwaardige extracten van; citroen, limoen, sinaasappel, grapefruit, pruim, perzik, framboos, kers, veenbes, rode druif, bosbes, aardbei, ananas, appel, abrikoos, vlierbes, aubergine, rode peper, biet, zoete aardappel, witte aardappel, ui, wortel.
Ondersteuning van de darmen!
Goede gezondheid begint met gezonde darmen. Om de darmfunctie te ondersteunen bevat Alka® Greens:
• Een krachtig natuurlijk vezelcomplex van appels en Arabische gom. Vezels zijn essentieel voor een goede dagelijkse stoelgang.
• Het Digezyme™ complex dat bestaat uit de enzymen amylase, lactase cellulase,
protease, lipase. Deze spijsverteringsenzymen helpen ons voedsel verteren in kleine, opneembare basiseenheden.
• Lactospore™, een maagzuurresistente probiotische lactobacillus cultuur. De 1,5 miljard lactobacillus zijn ingekapseld waardoor ze de maag onaangetast passeren. In de darmen ontwikkelen ze tot volwaardige goede bacteriën die zorgen voor een gezonde darmflora.
Ondersteunende kruidenextracten
Gember: Gember is een krachtig kruid dat stoffen bevat als ginerol, lineol, zingibain, zingibereen, zingiberol en shogaol. Het is een bron van onder andere magnesium, zink, kalium, vitamine B6 en krachtige antioxidanten.
Moerasspirea: in de literatuur wordt de gezondheidsbevorderende activiteit van Moerasspirea toegeschreven aan de aanwezigheid van salicylzuurderivaten. Moerasspirea heeft goede kwaliteiten, met name bij de ondersteuning van de spieren en gewrichten.
Ginko Biloba: Ginko Biloba extracten hebben hun bevorderende werking onder andere op het gebied van het neutraliseren van vrije radicalen en het stimuleren van de lichaamscirculatie. Ginko Biloba bevordert de reiniging van de blaas en de nieren en ondersteunt de afvoer van overtollig vocht.
Solidago: de ondersteunende werking van Solidago (Guldenroede) komt voort uit de flavonoïden, de saponinen en de fenolglycosiden. Samen bepalen ze de diuretische werking en zijn goed voor de reiniging en ontzuring van de blaas en de nieren.
Kurkuma: curcumine is de actieve stof in Kurkuma. Uit veelvuldig onderzoek is gebleken dat curcumine bindt met zware metalen. Curcumine is een sterke antioxidant en heeft een positieve invloed op de hersenactiviteit.

zoals je ziet…. in het kleine zakje .. zit er heel wat goeds 🙂 Natuurlijk nemen we voor de rest toch ook zo veel mogelijk gezonde voeding tot ons… zorg dragen voor je lichaam, voor je huid en voor je leven… en RELAX … no stress… want stress werkt ook verzurend.. binnenkort hier meer over. 🙂

en breng af en toe een bezoekje aan de mensen die je liefhebt.. dat is zalig bijkletsen … en goed voor lichaam en geest !

deze maand hebben we de alka greens ook bij beautyfulskin en geven we bij elke aankoop van 1 doos alka greens een shaker gratis , dit tot zolang de voorraad strekt !  stuur ons een bericht : info@beautyfulskin.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s