Tijd voor (ont)haren

6._overtollighaar_header1TIJD VOOR (ONT)HAREN

De zonnige dagen komen er aan.. .als ik hier even rondkijk op het strand (ja ik ben momenteel in Turkije) dan denk ik dat er nog een beetje werk aan de winkel is! En er zijn toch nog enkele vrouwen die zich schuldig hebben gemaakt aan wat achterstallig onderhoud…Wat ben ik blij dat ik 12 jaar terug koos voor permanente ontharing… wat een gemak.. Geen zorgen.. geen ongewenste haren en geen stoppels die komen piepen… mijn oksels zijn als een babykontje.. en mijn bikini kan ik met gerust geweten aandoen.. ook al heb ik nog slaapoogjes.. 🙂

Vaak krijg ik dezelfde vragen bij mij in het instituut over ontharen. Vandaag de drie leukste ontharings-feiten en fabels op een rij:
Haartjes komen dikker, donkerder en stugger terug na het scheren
Nee, dit is echt niet waar. In 1928 is hier al een onderzoek naar gedaan en ook recentere onderzoeken laten zien dat de haren die terugkomen na het scheren niet dikker, donkerder en stugger zijn. Het kan alleen wel zo lijken, want het uiteinde van een haartje is vaak dunner dan de aanzet. Voor de scheerbeurt zullen haartjes er dan ook fijner uitzien dan de stoppeltjes die ervoor terugkomen. Zo is deze fabel waarschijnlijk de wereld ingekomen. Daarbij komt dat de dames en heren vaak voor of tijdens de puberteit beginnen met ontharen. Het kan heel goed dat de haren dan ineens wat dikker zijn. Maar dit heeft alles te maken met de veranderingen in de hormoonhuishouding, niets met het scheren zelf.

Regelmatig waxen zorgt voor minder haargroei
Dit is waar. Sowieso zorgt waxen ervoor dat je haartjes langer wegblijven; het haartje wordt er met wortel en al uitgetrokken. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de haren zich in verschillende groeifasen bevinden. Het kan dus zijn dat je al meteen de dag na het waxen nieuwe haartjes ziet opkomen. Ook zal je na de allereerste keer merken dat de haren zelfs sneller lijken te groeien. Maar uiteindelijk kan het keer op keer uittrekken van een haartje ervoor zorgen dat de haarfollikel zo beschadigd raakt dat er minder haargroei is. Wanneer je trouwens gevoelig bent voor pigmentvlekken, kies dan liever niet voor waxen. Want er kan altijd een pigmentverschuiving plaatsvinden… en dit is misschien nog erger dan de haartjes die er stonden.

Haren groeien sneller in de zomer
Klopt. Hier kan ik wat onderzoeksgegevens aan koppelen. Al in 1991 liet een onderzoek  zien dat de haargroei van de baard het minst hard ging in januari en februari, om vervolgens van maart tot juli juist toe te nemen, tot wel 60 procent. Daarnaast is haaruitval seizoensgebonden. In de zomermaanden hebben mensen een vollere haarbos omdat je dan minder haren verliest.

Wil je liever voor altijd verlost zijn van die vervelende haartjes kies dan voor een succesvolle permanente haarverwijdering. Beautyfulskin gebruikt de Energist VPL methode :

Het meest innoverende systeem op de markt voor permanente ontharing !

EnergistNa Amerika, Australië en Azië verovert Energist VPL™ nu ook Europa. Elke twaalf seconden wordt ergens ter wereld een klant behandeld met een Energist VPL™-apparaat.

VPL™ staat voor variable pulsed light (variabel gepulseerd licht) en is een gepatenteerde naam en systeem van Energist Group uit Swansea, Groot-Brittannië. De Energist UltraPlus VPL™ is immers het resultaat van jarenlange research, uitgevoerd door een team van medische laserspecialisten die er in geslaagd zijn om een beter, sneller, veiliger en efficiënter systeem op de markt te brengen dan de klassieke ontharingslasers en IPL-flashsystemen.

Het unieke VPL™-systeem kan immers de haren definitief verwijderen zonder dat omringende huid mee opwarmt en werkt daarom zonder pijn of ongemak. Het resulteert in veel betere resultaten, waardoor heel wat minder behandelingen nodig zijn dan met de traditionele systemen als laser en IPL.

Bovendien biedt de Energist UltraPlus VPL™ meer mogelijkheden: ook fijne haren én donkere huidtypes zijn succesvol te behandelen. We zijn er bovendien trots op dat wetenschappelijke studies en dermatologische rapporten deze unieke eigenschappen van de Energist UltraPlus VPL™ bevestigen.

 

One thought on “Tijd voor (ont)haren

  1. Pingback: Tijd voor (ont)haren — Beautyfulskin – Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s