Aspergetaartjes

Hartige taartjes gevuld met wit goud. Lekker met een salade van rucola.

Ingrediënten:

  • 200 ml balsamicoazijn
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 500 g witte asperges
  • 2 eieren
  • 125 g crème fraîche (ik neem de soja versie)
  • 1 teen knoflook
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries, ontdooid)
  • 4 el amandelschaafsel (bakje 55 g)
  • 10 g platte peterselie (bakje à 20 g)

Bereiding:

  • Kook de azijn met de suiker in 30 min. op laag vuur in tot siroop. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig. Voeg de crème fraiche toe, pers de knoflook erboven en klop erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de rest van de plakjes en plak ze aan de 4 tot rechthoeken. Verdeel de asperges over het bladerdeeg. Rek het bladerdeeg iets in de lengte en rol de zijkanten ca. 1 cm omhoog tot taartjes. Verdeel het eimengsel erover. Bak de taartjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
  • Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn. Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie.

Smakelijk ! xx

  • aspergestaart

 

One thought on “Aspergetaartjes

  1. Pingback: Asperges – Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s