Veilig zonnen…

Dag zonneschijn…. zon.jpg

Bij het zonnen gebruik je best een geschikt zonneproduct, maar dat wist je natuurlijk al…want dat heb ik je al duizend keer verteld 🙂 

Maar je huid beschermen tegen de zon is kortom geen overdreven maatregel, het liefst elke dag, ook in de wintermaanden. Het is écht belangrijk. Natuurlijk merk je, net als bij roken en drinken , niet direct de gevolgen van een dagje onbeschermd zonnen. Maar dit zijn wel de factoren die nefast zijn voor huidveroudering (meer hierover in mijn nieuwe boek)

Hier nog een aantal puntjes waar je nu al kan op letten:

1. Vermijd de intensieve middagzon, deze is tussen 11u en 15u erg gevaarlijk, zeker voor de gevoelige huidjes onder ons.(eventueel kijk je op bepaalde sites naar de uv index kijken(hier eentje voor België) Hoe hoger de UV-index, hoe gevaarlijker om onbeschermd in de zon te blijven. De huid zal dan sneller verbranden en het risico op huidkanker neemt toe. Zeker bij een hoge zonkracht is het verstandig regelmatig de schaduw op te zoeken en uw huid goed tegen de zon te beschermen.

2. Vermijd langdurige blootstelling aan de zon. Je wil misschien wel snel bruin zijn.. maar geloof me lang in de zon zitten is écht niet gezond.

3. Indien je langdurige blootstelling niet kan voorkomen, bedek dan je huid en zeker je hoofdhuid, want deze kan sneller verbranden dan je zou denken. Vergeet ook je zonnebril niet, want de zon kan ook aan je ogen schade toebrengen.Gebruik een zonnebril met een goede UV bescherming! Zeker geen plastiek brilletjes omdat onze ogen extra hun best moeten doen om hierdoor te zien, de iris gaat open en de uv schade beschadigd nog meer…

 


4. Breng je zonneproduct royaal en gelijkmatig aan VOOR je gaat zonnen, liefst niet na een uurtje pas, want dan is het al te laat. Vergeet het insmeren ook niet elke 2 à 3 uur te herhalen.Heb je een gezwommen of een douche genomen;.. TERUG direct insmeren !!! Om de werkelijke SPF-bescherming te krijgen die op het product aangegeven staat, moet je 2 mg/cm2 op de huid aanbrengen, dit is ongeveer een halve theelepel voor je gezicht, voor je armen en benen heb je zo’n 4 eetlepels nodig, voor je romp (voor en achter) ook nog eens 2 eetlepels.(dus met dat kleine flesje zonneproduct ga je echt niet gans jouw vakantie doorkomen, en dus zeker ook niet volgend jaar!)

Wist je dat: mensen  naar schatting vaak maar een kwart tot de helft van de benodigde hoeveelheid gebruiken? Dit betekent dat er van je SPF 30 een magere SPF van 9 – 16 overblijft…. dus kan je je voorstellen met dat sprayolietje van 4 wat je dan maar hebt??? Rekenen en tellen is hier niet zo moeilijk !

5. Wees voorzichtig met kleine kindjes in de zon, smeer ze (regelmatig) goed in, zet ze een hoedje op en laat ze bij voorkeur onder een parasol of in de schaduw spelen. Opgelet denk niet omdat ze onder de parasol zitten ze niet kunnen verbranden en ze je dus niet hoeft in te smeren.. niets is minder waar.. de zon weerkaatst op de grond, zand, water… En verbranden is nefast voor de huid in zijn of haar toekomst ! So take care of the future of this child!

6. Denk niet omdat je een SPF 50 gebruikt je je niet moet regelmatig insmeren..Integendeel.. Vaak verbranden mensen met een spf 50 toch omdat ze maar 1 keer op de dag hun insmeren en toch lekker bakken in het zonnetje.

7.Als je regelmatig in de zon komt, is het sowieso belangrijk je huidbarrière te herstellen, en daarmee het vochtgehalte. doe je dit niet, dan zal je huid droger worden, haar elasticiteit verliezen en kleine rimpeltjes vertonen. dit kan je voorkomen door gebruik van een product met ingrediënten als niacinamide, hyaluronzuur of glycerine. ( De deep Ocean HYaluronic spray is hiervan zoooooooooooooo mijn favoriet en zit in elk tasje…vraag hier meer informatie aan)

 

 

Geniet van de zon.. maar met mate !!!

Wil je graag het e-book de zon op onze huid gratis ontvangen? stuur een bericht: info@beautyfulskin.be

Wil je graag op de hoogte gehouden worden over het nieuwe boek (huid en huidveroudering) stuur ons een bericht : info@beautyfulskin.be

111

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s