Havermout banaan koekjes

INGREDIËNTEN HAVERMOUT BANAAN KOEKJES

13867092_10154374296239520_121064649_n

GLUTENVRIJ / LACTOSE VRIJ

VOOR ONGEVEER 15 KOEKJES
  • 350 gram rijpe banaan (3  bananen.)
  • 130 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram kokospoeder
  • 1 tl kaneel
  • 20 gram gedroogde cranberries of rozijntjes
  • 30 gram ongezouten noten, gehakt
  • 20 gram pure chololade 85% , gehakt

Voor degenen met een gluten allergie: let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat dan op de verpakking.

Pel de banaan en snij deze in plakjes. Pureer de banaan met een staafmixer of prak hem zeer fijn met een vork. Voeg de havermout toe en spatel door de gepureerde banaan. Voeg dan de kaneel, cranberries , noten  en alle overige ingrediënten toe. Spatel (of kneed) dit gelijkmatig door het deeg.

De koekjes behouden hun vorm tijdens het bakken, dus maak ze zeker niet te dik. Ik vind zelf iets dikkere koekjes heel lekker, maar je kunt ze dus ook nog wat dunner maken. Ik draaide zelf met de hand balletjes en drukte ze een beetje platter. Op sommige koekjes deed ik nog een beetje kokospoeder op…

Bak de havermout banaan koekjes in 20 minuten op 180 graden. De koekjes worden niet helemaal knapperig, maar blijven iets zachter. Supeeeeeeeeeeeeeer lekkkkkkerrrrrrr 🙂

havermout-banaan-koekjes-3a

 

13664503_10154374270014520_2054188399_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s