Ingrediënten voor 6 chocomousjes
- 1 avocado, uitgelepeld
- 25g (= ¼ cup) ongezoete cacaopoeder
- 30ml honing
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 60ml (= ¼ cup ) amandelmelk*
- 1 koffielepel vanille extract
- klein snuifje fijn zout
- Kokosbloesemsuiker en/of honing
Instructies
- Doe alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een glad geheel.
- Zoet naar smaak met kokosbloesemsuiker of honing
- Serveer met vers fruit, een toefje slagroom, …
- Voila, zo simpel is het!
Opmerkingen
- *Je kan de amandelmelk van Alpro gebruiken (ik doe dit ook als ik niet veel tijd of geld heb) maar hier zitten spijtig genoeg toevoegingen in. Als je wat meer tijd hebt, zou ik aanraden om zelf amandelmelk te maken.
- Voor 1 liter amandelmelk heb je nodig: 250g amandelen (zonder vel), 1 liter water, eventueel een paar dadels en wat vanille extract. → Week eerst de amandelen en dadels in het water en doe dan alles tezamen in de blender. Giet de inhoud in een neteldoek / kaasdoek, boven een kom. Zo scheid je het pulp van de melk.
smakelijk !