“A chi-shake a day, keeps the doctor away!”

Chivitalizer de Chi Machine die je weer vitaal, fit en gezond laat voelen.

Nu aan de voordeelprijs tot en met 1 september!

chi 6.gif

Hoe werkt een Chi-machine?

De techniek is al enkele duizenden jaren oud: kinesisten en massagetherapeuten doen het nogal eens om hun cliënten los te maken, op te warmen…, het schudden met de enkels. Dit wordt nu overgenomen door de chi-machine. Misschien heb je dit ook al gezien bij voetbalmatchen of andere sporten. Aan een ritme van +/- 80 tot 160 bewegingen per minuut wordt alle stress uit het lichaam geschud. Hij brengt via de enkels de hele ruggengraat in een golfbeweging. Wanneer men helemaal ontspannen is, gaat de beweging door tot en met het hoofd. Je ervaart een zalige gevoel dat door je lichaam gaat wanneer je zachtjes gewiegd wordt van de voeten tot de heup, van de heup tot de borst, van de borst tot de nekwervels en het hoofd. De chi-machine stimuleert de twee roterende lichaamsdelen (nek en heup) en veroorzaakt een beweging zoals die van een zwemmende vis. Het is deze beweging die de wervelkolom niet alleen in balans brengt maar ook een optimale doorbloeding en ontspanning van de rugspieren bezorgt.

Maar de sterke heilzame werking van de chi- machine zit hem ook in het gegeven dat precies deze beweging het zuurstofgehalte van het bloed verhoogt.
Door de zijdelingse beweging van de ruggengraat vermindert de druk op de wervels en krijgt men een gevoel van welbehagen.
Wanneer we een vis zien zwemmen, stellen we vast dat de links-rechts beweging van zijn staart een zachte beweging van iedere wervel teweegbrengt. Uit dit fenomeen haalde Dr. Inoue zijn inspiratie en noemde het “the Goldfish Method”.

visbeweging

Video hoe de chi machine gebruikt wordt.

De achterliggende gedachte!

Het kleinste levende deeltje in ons lichaam is de cel. Ons lichaam bestaat uit zo’n 75 triljoen cellen. In deze cel vindt een zeer belangrijke verbrandingsreactie – ook oxidatiereactie genoemd – plaats, noodzakelijk voor het overleven van de cel.
Om een verbrandingsreactie goed te laten verlopen hebben we nood aan een brandstof, zuurstof (O2) en energie: BRANDSTOF + ZUURSTOF + ENERGIE

Ook in de cel zijn deze onderdelen absoluut noodzakelijk. Brandstoffen halen we uit onze voeding, voornamelijk onder de vorm van koolhydraten. Zuurstof is aanwezig in de ons omringende lucht en ook energie halen we uit de voeding.
Wanneer we deze componenten samenbrengen, ontstaat een verbranding of oxidatie. Het eindresultaat van deze reactie bevat afvalstoffen, koolstofdioxide (CO2) en energie:  BRANDSTOF + ZUURSTOF + ENERGIE = AFVAL + KOOLSTOFDIOXIDE + ENERGIE

De afvalstoffen worden uit de cel en uit ons lichaam verwijderd, koolstofdioxide wordt uitgeademd en het is de energie die onze cel in staat stelt om te kunnen functioneren.
Aangezien we in ons lichaam reserves van voedsel (brandstof en energie) hebben aangelegd onder de vorm van vetten, blijft zuurstof het belangrijkste onderdeel van deze verbrandingsreactie. Zonder zuurstof is leven dus onmogelijk!

Een tekort aan zuurstof in de cellen kan verzwakking van het immuunsysteem als gevolg hebben, of hartproblemen, vermoeidheid en slaapstoornissen, ademhalingsproblemen, spierstijfheid, depressie, stress, enz.
Om het lichaam goed te laten functioneren is een optimaal zuurstofgehalte heel belangrijk. Stel dat we 10 minuten geen lucht hebben, dan sterven we door gebrek aan zuurstof. Als we wel genoeg lucht krijgen, maar de zuurstof niet naar al onze cellen kan, geeft dit geen ernstig acuut probleem, maar wel een hele lijst chronische gezondheidsproblemen.

Vanwaar de positieve werking voor ons lichaam?

De frequentie is afgestemd op de gemiddelde hartslag en op het natuurlijk ritme van het “cranio sacrale vocht of hersenvocht”. Dit is de vloeistof die tussen de hersenvliezen en ruggenmergvliezen zit. De beweging van dit vocht roept een dynamiek op in de hersenvliezen en de schedelbeenderen, waardoor het cranio-sacraal ritme ontstaat. Wanneer door spanningen in de hersenvliezen het ritme wordt verstoord, wordt ook de beweging in de schedelbeenderen, de ruggengraat en het heiligbeen gedeeltelijk geblokkeerd waardoor bepaalde lichaamsfuncties bemoeilijkt kunnen worden. Vandaar dat cranio-sacrale therapie gericht is op het opheffen van blokkades binnen het ritmisch cranio-sacraal systeem.
Wanneer de frequentie van de Chi-machine in resonantie komt met natuurlijke lichaamsritmes, resulteert dit in een optimale stroming van onze lichaamsvochten, een hogere zuurstoftoevoer en betere orgaanfuncties. Door deze passieve aerobic oefeningen verbruiken we geen energie, de hartslag en bloeddruk verhogen niet en genieten we toch, net als bij het sporten, van de voordelen van zuurstoftoevoer, betere doorbloeding en energie.

Resultaten van de chi machine ! 

1. Zuurstofverrijking van het lichaam / Veiligheidscontrole voor de gezondheid

De wervelkolom is het centrale draaipunt in het menselijk lichaam en wordt beschouwd als de meest belangrijke element van het skelet. Wervel verwondingen kan leiden tot gezondheidsproblemen en beperkingen van andere ledematen. De Chi-Vitalizer helpt de rug, de zenuwen en de spieren te ontspannen die een constante druk van het lichaam ervaren.

2. Elimineert vermoeidheid / verbetert slaapstoornissen

Wanneer je je gezondheid verwaarloost, zal je lichaam verder verslechteren. Onderzoek toont aan dat gebrek aan lichaamsbeweging één de belangrijkste oorzaken is van ziekten zoals hartaandoeningen, slechte bloedsomloop en gewichtsproblemen. De Chi-Vitalizer is speciaal ontworpen voor een betere doorstroming van bloedvaten en lymfeklieren, het verhoogt het metabolisme, versterkt het immuunsysteem, verbetert de atletische prestaties, masseert en ontspant de spieren en bevordert de vrijlating van de bebouwde toxinen die van nature in uw lichaam worden opgebouwd. Wanneer het lichaam gezonder wordt, heeft meer energie tijdens de dag, en je slaapt beter ’s nachts.

3. Verhoogt Metabolisme. Vermindering van vet

Metabolisme is het chemische proces binnen een levende cel of organisme dat nodig is voor het onderhoud van het leven. Tijdens het metabolisme worden stoffen in de cellen uitgesplitst om energie te scheppen voor vitale processen, zoals de werking van de ademhalingsorganen, bloedsomloop en de algehele energie. Deze verdeling zorgt voor een verbranding van vet. De Chi-Vitalizer verhoogt dit metabolisme. Ook al zijn er ervaringen van mensen die melden dat ze wat gewicht zijn verloren, we gaan zelf niet promoten dat dit toestel ook drastisch je gewicht zou doen verliezen zonder beweging te doen…

4. Verbetert de bloedcirculatie

Naarmate mensen ouder worden stapelen vet en andere onzuiverheden zich op, slibben bloedvaten en slagaders dicht. Hart aanvallen zijn vaak het gevolg van de beperkte bloedtoevoer naar en vanuit het hart. Omdat de Chi machine circulatie verbetert, profiteren hartslagaders van een verbeterde opname van zuurstof, hetgeen weer resulteert in minder verdichte slagaders. Het toestel wordt gebruikt door patiënten die lijden aan diabetes, lymfoedeem, kanker, hart-afwijkingen en diverse andere medische aandoeningen.

5. Verhoogt het immuunsysteem

Het creërt een natuurlijke afweer tegen virussen. Infecties verminderen en beschadigde cellen herstellen.

6. Een ideale gezondheidszorg apparaat

Massagetherapeuten erkennen de Chi-Vitalizer als de ideale gezondheidsapparaat, omdat de gebruiker ontspant terwijl er ook een gezonde dosis lichaamsbeweging wordt gegeven. Vele hulpverleners, masseurs en gezondheidswerkers bieden Chi Vitalizers in hun praktijkruimte aan cliënten om eerst 5 à 10 minuten een massage therapie te krijgen om zo eerst volledig te ontspannen zodat daarna een diepere massage kan bereikt worden. Nogmaals, de belangrijkste functies van dit toestel zijn het verlichten van rugpijn, toename van zuurstofverkeer en bevordering van volledige relaxatie. Het bereikt deze functies door het stimuleren van de sympathische zenuwstelsel, de wervelkolom en wervels. Het levert meer zuurstof naar de cellen, dat zorgt voor herstelling en verjonging van cellen. Ook door een toename van de bloedcirculatie, verhoogt het algehele energie-niveau.
7. Voorkomt van hart-en vaatziekten

Wanneer een persoon ouder wordt en minder beweging doet, beginnen de slagaders in het lichaam te harden. Als dit samengaat met slechte voedingsgewoonten, kan de persoon een kandidaat voor diabetes zijn, verminderde bloedcirculatie krijgen, een beroerte, of, in sommige gevallen een hartaanval. De Chi Vitalizer heeft een grote impact, omdat de machine zachtjes masseert en het lichaam beweegt zonder buitensporige inspanning op het hart. En het toestel reduceert ook de bloeddruk.

8. Fungeert als een multi-functionele gezondheidszorg en het aanvullen systeem

De Chi-Vitalizer heeft een impact op de gezondheid van de gebruiker op verschillende manieren. Het ontspant het lichaam, de geest verscherpt, en het verhoogt de interne metabolisme, rekt de spieren en verbetert de bloedsomloop. De gebruiker zal onmiddellijk de voordelen zien, zoals een betere gezondheid, flexibiliteit en vrijstelling van chronische pijn als gevolg van ziekten, rugklachten, diabetes en lymfoedeem.

9. Recupereert goede zuurstof niveaus in het lichaam

Na het gebruik van de machine, krijgt de gebruiker de ervaring van een diepe en bevredigende ontspanning. Het gevoel is een gevolg van de toegenomen zuurstof binnen het lichaam. Zodra de machine stopt voelt de gebruiker een stroming vanaf de onderkant van de voet tot helemaal aan het hoofd, soms gepaard gaande met tintelende sensaties, tot in de toppen van de vingers.

10. Detecteert aankomende ziekte

De constante beweging van de Chi-Vitalizer zal de gebruiker attent maken op alle kwetsbare delen van het lichaam. Regelmatig gebruik zal bijdragen tot het voelen van probleemgebieden in het lichaam, en zal de symptomen van deze aandoeningen verlichten.

Samengevat: te verwachten resultaten

1. De beweging die in het lichaam ontstaat door gebruik van de chi machine, heeft uiteraard z’n uitwerking op de rugspieren en de ruggengraat. De wervels nemen tijdens het schudden geleidelijk aan hun juiste plek in. De spieren worden gemasseerd en ontspannen daardoor. Lichte spierpijn is dan ook in principe geen beletsel voor gebruik van de Chi Machine. Ook een vroegere hernia is dat niet (wel een acute).
2· ontgifting: (belangrijk: genoeg water drinken, eventueel voor en na de sessie één glas water)
3· stressvermindering met vermindering van de daarbij horende klachten als spierspanning, hoofdpijn, migraine,…
4· verminderen van rug- en nekklachten. Let wel: voorzichtig bij ernstige rugpijnen!
5· een betere bloed- en lymfecirculatie. Het lichaam bevat meer lymfevocht dan bloed en de belangrijkste functie ervan is het lichaam te ontdoen van afvalstoffen. Het lymfestelsel bevat echter geen pomp zoals het bloedvatenstelsel, maar wordt uitsluitend geactiveerd door beweging. De Chi Machine zet de lichaamsvochten in beweging, waardoor een lymfedrainage gestimuleerd wordt. Dit is interessant voor mensen die weinig beweging hebben. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bij kanker en andere chronische degeneratieve ziektes het lymfatisch systeem geblokkeerd of verstopt is, alsof er gelatine in zit die slecht voortbeweegt, in plaats van vocht dat mooi stroomt. Een gezonde lymfestroom is dan ook van vitaal belang.
6· een diepere en rustige slaap
7· meer energie en vitaliteit
8· meer zuurstof in cellen en bloed
9· bloeddruk wordt “gebalanceerd”, d.w.z. dat een te hoge bloeddruk daalt en een te lage bloeddruk zal stijgen.
10· vermindering van reumatische pijnen
11· verhoogd metabolisme
12· cholesterol verlagende werking
13· zuivering van de huid met strakkere en zachtere huid voor gevolg en een gunstige invloed op huidproblemen, zoals psoriasis en eczema
14· balancering van de chakra’s en een versterkte verticale energiestroom.

WIL JE HEM GRAAG BESTELLEN?

Makkelijk verlichte digitale afstandbediening
Infrarood en 12 standen massage trilling
Snelheid traploos van 80 tot 160
Timerinstelling 15 minuten.
3 extra voorgeprogrammeerde chi programma’s. Vrije tijd/zuurstof/slaapstand

De Infrarood Chi Machine De Lux snelheid is traploos regelbaar van 80 tot 160 bewegingen per minuut. 140 pm is de officiele snelheid, harder hoeft niet. Mensen die wat zwaarder en grof van stuk zijn kunnen op gevoel de snelheid iets opvoeren om aan een goede Chimassage beweging te komen.

De Chimachine Infrarood Chivitalizer De Lux kan in 12 standen een fijne massage trilling uitvoeren voor een nog beter doorbloeding. Dit kan los en samen met de chi swing. U komt tot aan uw nek tintellend van deze machine.

Enkelsteunen zijn van zacht schuim en ergonomisch vormgegeven voor een goede enkel ondersteuning.

De beweging van de Chi Machine:
Brengt via de voeten de gehele wervelkolom in ene golf beweging, bij totale ontspanning zelfs tot in de nek
Creëert een zuurstofverrijking over het gehele lichaam via relax passieve beweging
Stimuleert de ontgifting via het lymfesysteem. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd (drink veel water voor de afvoer)
Vastzitten wervels worden beetje bij beetje spoeler en log geschud. Hierdoor verminderd lage rugpijn en andere rugklachten
Spieren die gespannen zijn worden dagelijks op een rustige manier losgemaakt waardoor pijn verminderd
Door de aerobe (vlakke 8) beweging wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Bekijk hier de werking van de chi machine 

Wens je toch nog meer informatie ? stuur een bericht : info@beautyfulskin.be 

Wens je graag deze chi machine te bestellen?                                                                   Actieprijs tot en met 1 september 350 euro i.p.v. 425 euro. Stuur een mail naar info@beautyfulskin.be  of vul onderstaande formulier in. 

 

chi 1.pngchi 3.pngchi.pngchi 5.png

meer in de nieuwsbrief

2 thoughts on ““A chi-shake a day, keeps the doctor away!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s