Deze maakte ik .. met restjes.. ik had nog courgette, ik had nog een beetje gerookte zalm over.. er stond nog een half potje ricotta.. dus bij deze….
Als je vriend (vleeseter) al zegt… mmm dit heb ik nog liever dan vlees… dan is het een geslaagde opzet , niet??
Ingrediënten:
- 2 courgettes, grof geraspt
- 100 g gerookte zalm in snippers
- 3 eieren
- 100 g ricotta kaas
- 100 g parmezaanse kaas
- peper , zout , lookpoeder en bouillonkruiden.
Hoe maak je het?
- verwarm de oven op 200°C
- bekleed een cakevorm of ovenschoten met bakpapier
- knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette (leg ze in een zeef en knijf of druk met je hand)
- meng de courgette snippers met de snippers van de gerookte zalm
- meng de eieren met al de rest van de ingrediënten , wanneer het een beetje te droog is kan je ook een restje groene soep of melk toevoegen! niet te veel… anders wordt het te vochtig op het papier
- schep alles door elkaar en schep het in de vorm
- werk af met een beetje parmezaanse kaas bovenaan
- bak gaar in 25 minuten
Voor degenen met een airfryer: neem een ovenschoteltje die perfect in de airfryer past. Verwarm de airfryer voor op 180° en plaats de courgettetaart 15 minuten in de airfryer!
smakelijk ! xx