Rimpels door een verkeerde slaaphouding ! Help !

Het klinkt even logisch als opmerkelijk. Van de verkeerde slaaphouding krijg je rimpels! Mensen die op hun buik of op hun zij slapen, bezorgen de huid van hun gezicht namelijk meer spanning en compressie, waardoor zich op den duur meer rimpels zullen vormen.

Dat blijkt uit een publicatie van de Amerikaanse Maatschappij voor Esthetische en Plastische Chirurgie in het Aesthetic Surgery Journal.

Ouder worden helpt niet
Slaaprimpels ontstaan door een herhaalde verstoring in de huid als gevolg van druk op het gezicht. Ofwel spanning en compressie die optreden wanneer een gezicht op een matras of kussen drukt. Ouder worden helpt daarbij niet. Naarmate de huid dunner wordt met het klimmen der jaren, krijgen rimpels meer kans.

En ouder worden heeft nog een ander nadelig effect. Namelijk op de mate van bewegen tijdens de slaap. Hoewel onze slaappositie in eerste instantie heel bewust wordt gekozen, verandert deze ongemerkt gedurende de nacht. Maar hoe ouder we worden, hoe minder vaak we van positie veranderen. Gemiddeld vermindert het aantal keren dat we onbewust anders gaan liggen van 27 keer per nacht op jonge leeftijd naar hooguit 16 keer per nacht.
De zijligging blijkt daarbij het meest vaak voor te komen in de nacht (65 procent). Gevolgd door de rughouding (30 procent) en buikligging (5 procent).

Slaaprimpels náást fronsrimpels
Volgens de hoofdauteur van de publicatie, Dr. Goesel Anson, ontstaan slaaprimpels veelal náást de rimpels die het gevolg zijn van herhaalde spiercontractie tijdens onze dagelijkse expressie. Daar waar deze ‘gewone’ frons- en lachrimpels zich in de loop der jaren vormen op het voorhoofd, rond de lippen en wangen, duiken slaaprimpels juist aan de randen van ons gezicht op. En deze vouwtjes en plooien kun je helaas niet wegspuiten met bijvoorbeeld botox; ze zijn immers niet het gevolg van spierbewegingen.
Op je rug blijven liggen
De enige manier om de vorming van slaaprimpels te beperken is door op je rug slapen. En dan het liefst de gehele nacht. Je zou daarbij speciale kussens kunnen gebruiken.

Maar daarvoor hebben we wel iets.. preventief kunnen we zorgen dar er minder contractie mogelijk is met de nieuwe gelpads. Silc skin pads helpen om de herhaalde contracties niet meer te maken. op volgende site kan je hierover meer terugvinden. 

Verder kun je ervoor zorgen dat je huid zo lang mogelijk in conditie blijft door goed te eten, door zonnebrandcrème te gebruiken en niet te roken.

Tenslotte kunnen fillers voor een tijdelijke verfraaiing zorgen, evenals esthetische behandelingen die de collageenproductie stimuleren, zoals de exilis behandeling, de microneedling en electroporatie behandelingen . Alsook voeren we behandelingen in die de elastine in onze huid gaat stimuleren.  Maar bedenk wel dat de intrinsieke veroudering natuurlijk onderhuids gestaag verder gaat.. dus be prepared!!!!

Ik gebruik al een tijdje de decolletté pads , want ik ben een zijslaper.. en ik moet zeggen het helpt..

enkele voor en na foto’s van de pads die werden gebruikt.

voor en na pads.png

voor en na pads1.pngvoor en na pads4.png

voor en na pads5.png

voor en na pads3 - kopie.pngvoor en na pads2.png

Je hebt verschillende pads voor de verschillende zones afhankelijk van waar jouw meeste drukzone ligt…..
• SilcSkin Collette Pad
• SilcSkin Decollette Pad
• SilcSkin Eye Pad Set
• SilcSkin Facial Brow-set Pad Set
• SilcSkin Multi-are Pad Set

assortiment kleven.png

 

De silicone pads kan je bestellen: info@beautyfulskin.be en kosten 37.50 euro

pads gebruik.png

Bekijk de video met meer informatie over de silc skin pads  

 

 

Deel van tekst uit : dr Jetske Ultee
Originele titel:
Sleep Wrinkles: Facial Aging and Facial Distortion During Sleep.
Jaar:
2016
Auteurs:
Anson G, Kane MA, Lambros V.
Wetenschappelijk tijdschrift:
Aesthetic Surgery Journal
Link:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27329660

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s