Vitamine C in je crème…

Vitamine C in je crème

Geen enkele crème kan zogezegd bestaande rimpels laten verdwijnen of je gezicht weer strak trekken. Maar dat betekent nog niet dat je net zo goed niets op je huid kan smeren. Er bestaan namelijk wel degelijk producten die iets kunnen doen voor je huid, waaronder ook de tekenen van huidveroudering tegengaan. Zoek naar producten met in ieder geval voldoende hoge concentraties vitamine C en vitamine E: van deze stoffen is aangetoond dat ze fijne lijntjes zichtbaar kunnen verminderen. Bedenk wel dat deze kwetsbare stoffen LUCHTDICHT VERPAKT moeten zijn om hun werkzaamheid te behouden. Kies daarom liever geen crèmes die in een potje zitten. De Vitamine C serums van dermaceutic is hier eentje van.. zalig gewoon deze zitten in een airless pompje en bevatten hoge concentraties vitamine C, vitamine E ….. Deze antioxidanten herstellen de barrièrefunctie van de huid, en daarmee de vochtbalans. En, heel belangrijk in de strijd tegen rimpels: deze stoffen beschermen de huid ook meteen tegen zonschade.

Afbeeldingsresultaat voor vitamine c serum dermaceutic

Niet alleen in je voeding is vitamine C dus onmisbaar, ook in cosmetische producten is deze antioxidant van grote waarde.

Wat kan vitamine C allemaal voor jouw huid betekenen?

1. Afremmen huidveroudering

Er zijn enorm veel producten op de markt die allemaal beloven je huid jaren jonger te maken. Die belofte wordt helaas lang niet altijd waargemaakt. Geen enkele crème kan bestaande rimpels laten verdwijnen. Wel bestaan er producten die de fijne lijntjes minder zichtbaar maken. Zoek hiervoor naar een crème met vitamine C, in bovendien hoge concentraties (minimaal 3%). Onderzoek toont namelijk aan dat juist dit ingrediënt de ‘fijne’ tekenen van huidveroudering tegengaat dankzij de antioxidantwerking.

2. Vitamine C vermindert acne en onzuiverheden

Maar liefst negentig procent van alle mensen krijgt in zijn of haar leven weleens te maken met acne. Niet alleen pubers, ook volwassen kunnen een periode last hebben van vervelende puistjes. Vitamine C heeft een bewezen effect op het herstellen van de huidbarrière, en kan zo acne verminderen. Ook daarom is dit ingrediënt geen overbodige luxe in je huidverzorgingsproduct.

3. En ook minder zichtbare pigmentvlekken

Behalve de bewezen werking bij acne en huidveroudering, kan vitamine C tenslotte ook pigmentvlekken (melasma) verminderen. Deze vlekken ontstaan door een verstoorde vorming van pigment door bijvoorbeeld hormonen of zonlicht. Vitamine C remt dit proces. Hoewel de medicinale crème hydroquinone een iets beter resultaat geeft, is de kans op bijwerkingen bij het gebruik van vitamine C kleiner. (er bestaat ook een creme van dermaceutic met de natuurlijke vorm .. lees meer hierover bij pigmentvlekken)

Maar let op…!

Vitamine C is een antioxidant en van deze stoffen is bekend dat ze kwetsbaar zijn. Ze zijn namelijk heel gevoelig voor licht en lucht. Om zeker te zijn dat actieve ingrediënten als vitamine C in je huidproduct ook na enkele keren gebruiken nog werkzaam zijn, is een ‘airless’ verpakking een must. Een verpakking dus waar geen lucht bij kan komen. Een goede crème kan daarom eigenlijk nooit in een (doozichtig) potje zitten. De moisturizers moeten in een pompflacon zitten zodat de werkzaamheid van de ingrediënten optimaal blijft.

Doe onze uitgebreide huidanalyse om erachter te komen welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid! Mocht je extra vragen hebben of wil je graag dit product bestellen dan kan je altijd contact opnemen info@beautyfulskin.be 

Mijn 2 favorieten : (

Afbeeldingsresultaat voor vitamine c serum dermaceutic     

 

Bronvermelding

  1. Dermaceutic
  2. Dr Jetske Ultee
  3. Topical ascorbic acid on photoaged skin. Clinical, topographical and ultrastructural evaluation: double-blind study vs. placebo.
  4. Comparison of clinical efficacies of sodium ascorbyl phosphate, retinol and their combination in acne treatment.
  5. A double-blind randomized trial of 5% ascorbic acid vs. 4% hydroquinone in melasma. 
  6. Topical vitamin C protects porcine skin from ultraviolet radiation-induced damage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s