Wat te doen tegen huidveroudering!

Goede huidverzorging kan veel voor je doen, maar rimpels en huidverslapping zullen er niet mee verdwijnen. Producten met goud, diamant, kaviaar en botoxachtige stoffen kan je dus laten staan. Zorg liever met de juiste voeding en leefstijl dat je huid gezond blijft en geen nieuwe rimpels vormt. Binnenkort hier uitgebreid meer over in mijn boek…. Yes yes yes .. hij komt er aan !!!!

Hier al een top 5 van dingen die je toch kan doen:

1. Kies voor antioxidanten uit een pompje

Er bestaan verschillende ingrediënten in cosmetica die de tekenen van huidveroudering kunnen verminderen. Dit zijn antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E, niacinamide( vitamine B3),groene thee-extract,….. Ze kunnen je huid beschermen tegen de invloed van vrije radicalen; deze agressieve instabiele zuurstofmoleculen kunnen huidveroudering versnellen. Let bij de aanschaf van je product goed op dat deze werkzame stoffen in het eerste deel van de ingrediëntenlijst genoemd worden, anders is de concentratie zeer waarschijnlijk te laag om iets te doen voor je huid. Kies ook voor een luchtdicht pompje, geen potje. Zuurstof zorgt er namelijk voor zorgen dat de werkzaamheid van de stoffen snel achteruit gaat

mijn favorietje…… Vit C 25 creme van dermaceutic .51520-11374436_1504046133255871_1153495055_n

2. Gebruik regelmatig een exfoliant

Als je ouder wordt, neemt de laag dode huidcellen (stratum corneum) toe in dikte. Hierdoor wordt de huid dof en vaal. Een exfoliant op basis van salicylzuur en glycolzuur zorgt ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten doordat ze de verbinding tussen de cellen van de bovenste huidlaag verminderen. Op deze manier wordt een frissere en meer stralende huid zichtbaar.

mijn favorietje: Foamer 15 van dermaceutic  foamer-15

 

3. Bescherm je huid tegen de zon

Aangezien negentig procent van de huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon, is een goede bescherming van de huid nog altijd een van de belangrijkste maatregelen tegen rimpels en andere oudmakers van de huid zoals pigmentvlekken. Kies voor een product dat zowel tegen UVA- als UVB-straling beschermt en waarin ook antioxidanten zitten. Blijf tijdens de heetste uren van de dag uit de zon. En ga ook niet onder de zonnebank, want door UVA straling veroudert je huid nog sneller.

Mijn favorietjes: Sun ceutic 50 van dermaceutic sun.jpg

4. Stress, slechte suikers en sigaretten versnellen huidveroudering

Een gezonde leefstijl en voeding zijn essentieel voor een goede conditie van de huid. Wees terughoudend met suikers; ze maken de huid ouder. Slechte koolhydraten gaan verbindingen aan met bepaalde stoffen in de huid die op hun beurt weer het collageen en elastine beschadigen.
Het is ook wetenschappelijk bewezen dat stress de huid sneller kan laten verouderen. Chronische stress zorgt voor de aanmaak van meer vrije radicalen en een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal.
Ook door roken ontstaan er meer vrije radicalen in de huid. De huid wordt bovendien dikker, valer en gelig en er ontstaan sneller rimpels door een verminderde doorbloeding van de huid. Zelfs als je al lange tijd rookt en stopt, kan de conditie van de huid nog aanzienlijk verbeteren.

mijn favorietjes: zwemmen,  meditatie en yoga oefeningen en mijn 15 minuutjes op de chi machine :

yoga chi 6 img_0011_Zwemmen_op_voorschrift_shutterstock_144346873.jpg

5. Extra behandelingen waar de huid van opknapt

Werkzame stoffen en een gezond leefpatroon kunnen dus al veel voor de huid doen. Maar soms wil je een stapje verder gaan. je kan een verzorgingsproduct met vitamine A-zuur gebruiken. Deze stof heeft een bewezen verjongende werking. Het zorgt voor een gezonde celdeling, verbetert de huidstructuur en kan pigmentvlekken en fijne lijntjes verminderen.
Er bestaan ook verschillende behandelingen waarvan de huid écht kan opknappen.

mijn favoriete product met vitamine A esters: Super 3 booster van Beauté pacifique se

Peeling: een peeling met glycolzuur (vanaf 20%) kan ervoor zorgen dat de huid beter vocht vasthoudt en dat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Met een intensievere behandeling, de TCA-peeling, kan je de structuur van de huid verbeteren en pigmentvlekken verminderen. Bedenk wel dat ook met deze peeling diepe rimpels of huidverslapping niet zullen verdwijnen.

Laser- of lichtbehandeling: een gefractioneerde CO2-laserbehandeling kan de structuur van de huid aanzienlijk verbeteren, fijne lijntjes verminderen en de huid een frisse uitstraling geven. De VPL energist is geschikt voor huidverbetering en couperose, alsook is deze geschikt voor het verminderen van pigmentvlekken.

Inspuiting: heb je last van een fronsrimpel of rimpeltjes boven de lip? Dan kan gekozen worden voor een injectie met botox of hyaluronzuur, of een combinatie hiervan.

Needling of mesotherapie heb je last van rimpeltjes ? Dan kan gekozen worden voor needling of mesotherapie .Door het zacht perforeren van de huid, onstaat een soort stretchen van de cellen (fibroblasten) waardoor ze massaal nieuwe collageen en elastine aanmaken.Bovendien, doordat duizenden microkanaaltjes in de huid worden gemaakt, kunnen hoogwaardige producten veel dieper in de huid dringen. Tot 3000% meer opname!

Exilis behandeling Exilis Elite™ combineert als enige apparaat ter wereld Monopolaire Radiofrequentie met Hoogfrequente Ultrasoon (dit is de SEE™).Deze energie-combinatie warmt het huid- of vetweefsel op tot een bepaalde temperatuur, afhankelijk van het doel van de behandeling. Deze verhoogde temperatuur is nodig om het weefsel te verjongen, te verstevigen en om vetcellen af te breken.SEE™ garandeert hierbij een zeer doeltreffende en gelijkmatige opwarming van het weefsel.Dit resulteert in uiterst veilige behandelingen, korte behandeltijden en zeer lang aanhoudende resultaten.

elastine  behandelingDermaLastyl producten en de bijhorende Elastine Infusion Therapy zijn ontworpen om de huid opnieuw de natuurlijke structuur, stevigheid en elasticiteit terug te geven.In jeugdige huid, zijn componenten zoals elastine, collageen en moisterizers rijkelijk aanwezig.Deze essentiële huid elementen gaan verloren als we ouder worden als gevolg van dalingen in het vermogen van de huid om nieuw materiaal, lopende schade door blootstelling aan zonlicht en oxidatie door vrije radicalen te synthetiseren. Elastine Infusion Therapie biedt onverwerkte elastine, genaamd tropo-elastine, als een belangrijk ingrediënt om de huid te helpen bij het vernieuwen van de natuurlijke flexibiliteit. Het is een van de belangrijkste elementen van de nieuwe huid. Infusie therapie biedt ook natuurlijke moisterizers, vitaminen en collageen stiimulerende peptiden.

 

Wens je meer informatie over producten of behandelingen?Wil je weten wat er aan jouw huid kan worden gedaan?  Laat het ons weten: info@beautyfulskin.be 

 

88.jpg

 

bronvermelding :

  1. beautyfulskin
  2. dr jetske ultee
  3. alphaderm
  4. beauté pacifique
  5. dermaceutic

 

One thought on “Wat te doen tegen huidveroudering!

  1. Pingback: Rosacea .. wat nu? | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s