Enkele tips om veilig te peelen

Hoewel we hopen op nog een aantal mooie herfstdagen, is de zonschade aan de huid toch al vaak goed zichtbaar vanaf september.

Pigmentvlekjes, sproetjes, droogtelijntjes, grove poriën en onzuiverheden kunnen allemaal het gevolg zijn van een heerlijke zonnige zomer.

 

Tip 1: Het geheim van de eeuwige jeugd van Cleopatra ontsluierd

Het is bekend dat Cleopatra dagelijks baadde in ezelinnenmelk en op die manier genoot van de weldaden van melkzuur. Melkzuur verzacht pigmentatie en versterkt de natuurlijke hydratatie van de huid. Haar huid was dus glad en zijdezacht. Mocht Cleopatra vandaag leven, dan weten wij welke peel zij zou laten uitvoeren ! Alsook weet ik al zeker welke producten zij zou gebruiken om thuis de pre-peel behandeling te laten uitvoeren. Dermaceutic heeft hiervoor een volledig pre-peel pakket om thuis je huid voor te bereiden op de grote peel.

Tip 2: Niet peelen is geen optie

Heb jij angst voor peelings? Niet nodig. Weet dat het belangrijk is dat de beschermingslaag van je huid goed blijft functioneren om bacteriën en vervuiling buiten te houden.

Peelen is daarom een MUST. Doe je het niet, dan heeft ook je crème het moeilijker om haar werk te doen: er wordt slechts 0,1 tot 4% van de ingrediënten opgenomen. Zonde toch? Bovendien hebben dode huidcellen geen enkele nuttige werking meer. Ze maken je huid dof en vaal. Een peeling zal dit laagje dode huidcellen verwijderen zonder de noodzakelijke beschermlaag van je huid te strippen. Je merkt meteen dat je huid er frisser, gladder en stralender uitziet.

Als onze huid meer blootgesteld wordt aan de zon, dan houdt deze extra dode huidcellen vast en verhoornt je huid sneller. De opname van verzorgingsproducten kan niet meer optimaal plaatsvinden waardoor je teint vaal en dof wordt, je huid droog en trekkerig kan aanvoelen en er (weer) makkelijk oneffenheden en pukkeltjes kunnen ontstaan. Kortom, je huid functioneert minder goed en is toe aan een oppepper!

Tip 3: Wanneer is het beste moment om te peelen?

Nu! Herfst en winter zijn het perfecte moment. Extra redenen om nu met veilige zuren aan de slag te gaan:
– Als je een mooie glow wil tijdens de feestdagen of voor een ander feestje.
– Als je merkt dat je huid vetter aanvoelt of sneller glimt. Je huid heeft ook meer moeite om je crèmes op te nemen: peelings zijn de ideale oplossing.
– Heb je een gevoelige of droge huid? De juiste peeling zorgt voor een kalmerend en hydraterend effect.
– Als dit hoog op je huid-wishlist genoteerd staat: een strakkere huid, gelift effect, fijnere poriën, een heldere teint, minder zichtbare rimpels…

Laat je huid weer stralen en krijg je natuurlijke glow terug.  Het najaar is de ideale tijd voor een peeling, daarom adviseert Beautyfulskin u nu te starten met het voorbereiden van de huid. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend consult.

Neem ook een kijkje op de website voor meer uitleg over “Esthetische peelings” 

peel.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s