Speculaas-bananencake

Met sinterklaas in het vooruitzicht.. toch iets met speculaas… en het leuke nieuws is .. deze cake is lactose vrij- glutenvrij – suikervrij en vetvrij… yes let’s eat !

 

Wat hebben we nodig?

 

  • 200 gram ontpitte dadels
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren (L)
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1.5 theelepel speculaaskruiden
  • 100 gram pecannoten

 

Hoe maken we het?

 

  • Week de dadels voor ongeveer 10 minuten in een bak met heet water. Giet daarna af en laat uitlekken. Hak de pecannoten grof en zet even opzij.
  • Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pureer de dadels en de bananen tot ze helemaal fijn zijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren er aan toe en mix voor 2 minuten goed door. Voeg dan ook het amandelmeel, bakpoeder, de speculaaskruiden en het snufje zout toe en mix voor ongeveer een minuutje tot alles opgenomen is. Schep tot slot met een spatel de pecannoten er doorheen.
  • Doe het beslag in de cakevorm. Strooi eventueel nog een beetje havervlokken er overheen voor een knapperig laagje. Zet vervolgens voor 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 45 minuten of je prikker er schoon uitkomt, zo niet, zet de cake dan nog vijf minuutjes terug.
  • Laat de cake een uur afkoelen en plaats hem vervolgens op een taartrooster. Dit speculaas bananencakeje is onweerstaanbaar lekker als ze nog een beetje warm is…. smakelijk !

 speculoos bananencake.png

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s