couperose

Wat is couperose ?

Couperose is huidconditie waarbij er een rode verkleuring van de huid onder de wangen, neus en voorhoofd optreedt. De kleine bloedvaatjes zetten uit en na verloop van tijd zijn er kleine gesprongen adertjes zichtbaar. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Er zijn dan ook veel puistjes op de huid zichtbaar en er kunnen ook losse vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn.

Wat is de oorzaak ?

Rode adertjes ontstaan vaak door erfelijke aanleg en/of hormonale factoren. Maar ook extreme temperaturen zoals sauna, hete baden, koude wind kunnen deze rode adertjes verergeren. Zelfs pikant eten, overdadig alcoholgebruik, hevige inspanningen en stress kunnen couperose verergeren.

Soorten couperose ?

  1. Couperose: Concentratie van kleine, verwijde bloedvaatjes
  2. Bloedblaartjes: Kleine uitpuilingen van oppervlakkige bloedvaatjes
  3. Spider Naevi : Vaatbultje ter grootte van een speldenknop, waaruit kleine vaatjes waaieren als de poten van een spin

Hoe verloopt de behandeling ?

Beautyfulskin behandelt couperose met gepulst licht of met de coagulatiepen. Het effectief ‘flitsen’ van couperose is een kwestie van intelligentie met onze lichtflits technologie VPL Energist . VPL Energsit  werkt vriendelijk en veilig doordat de juiste hoeveelheid warmte in de huid wordt afgegeven d.m.v. een lichtflits. Hierdoor worden de bloedvaten als het ware gesloten en vermindert de roodheid in de huid. Behandelingen zijn snel, veilig en vrijwel pijnloos en worden altijd uitgevoerd in kuurverband. Na slechts een paar behandelingen is er al een mooi resultaat zichtbaar.

De coagulatie pen methode is ook een methode waarbij de vaatjes dichtgebrand worden.

De behandeling door middel van elektrische coagulatie en VPL is vrij intensief maar het resultaat is wel blijvend.  Hierbij moet wel vermeld worden dat vanwege een aanleg tot ontwikkeling van couperose op de lange duur weer nieuwe vaatjes zichtbaar kunnen worden.

Is de behandeling veilig* ?

Uiterst veilig ! Tijdens de behandeling blijven de omliggende weefsels en de huid onbeschadigd. Er is geen kans op littekenvorming. De apparaten zijn tevens FDA goedgekeurd en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig* ?

Meestal zijn er 3 behandelingen nodig, maar het kan dat 2 behandeling al een forse verbetering geven. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig. Dat hang af van de hoeveelheid couperose.

Tussen het aantal behandelingen moet u minstens 3 weken wachten.

Is de couperose blijvend weg* ?

De behandelde vaatjes blijven weg. De erfelijke aanleg blijft echter bestaan. In de loop der tijd kunnen er nieuwe vaatjes opduiken. Het gebruik van een goede zonnecrème SPF 50 is echter aan te raden.

Hoe reageert de huid op de behandeling* ?

Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn en warm aanvoelen zoals bij zonnebrand. Na enkele uren zal dit verdwijnen. De behandelde huid kan soms een kleine zwelling vertonen. Na enkele dagen is dit meestal voorbij. In de meeste gevallen worden de behandelde vaatjes donkerder. Hierdoor lijkt het aanvankelijk alsof de couperose verergert . Geen zorgen ! Dit is een goed teken, het toont aan dat de vaatjes beschadigd zijn en snel zullen verdwijnen.
Er wordt aangeraden om de huid in te smeren met een verzachtende crème.

Wens je meer informatie? info@beautyfulskin.be

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon.

One thought on “couperose

  1. Pingback: Rosacea .. wat nu? | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s