Vegetarische “gehakt”balletjes

Super lekker met courgette-spaghetti of volkorenspaghetti of gewoon met het restje bulgur….

ingrediënten 4 porties

  • Olijfolie bakspray
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie, verdeeld
  • 2 kopjes fijngehakte bloemkool
  • 2 kopjes fijngehakte champignons
  • 2 grote teentjes knoflook, fijn geraspt, verdeeld
  • 1 1/2 theelepel Italiaanse kruiden, verdeeld
  • 1/2 theelepel zout, verdeeld
  • 1/4 theelepel gemalen peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 kopjes gekookte bulgur
  • 1/3 kop geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • een pot van mijn zelfgemaakte groenten-tomatensaus (die vries ik in en heb ik dus altijd bij de hand voor zulke snelle gerechtjes)
  • 2 eetlepels gehakte verse basilicum
  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C. Leg op de bakplaat een vel boterpapier…
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte bloemkool, gehakte champignons, de helft van de knoflook, 3/4 theelepel Italiaanse kruiden en 1/4 theelepel zout en peper toe , roer dit ongeveer 5 minuten. Voeg tomatenpuree toe en bak al roerend, gedurende 1 minuut meer. Doe alles in een grote kom en laat afkoelen en roer een paar keer, gedurende 5 minuten. Voeg bulgur, kaas en eieren  toe en roer alles nog eens goed door elkaar.
  3. Vorm het mengsel in 16 ballen (ongeveer 1/4 kop per stuk) en leg ze op de bakplaat. Bak tot ze lichtbruin en stevig zijn , 20 tot 25 minuten op 150 graden (kan ook iets langer zijn….).
  4. Ondertussen,warm je de saus op en serveer de gehaktballen met de saus, bestrooi met basilicum.
  • super lekker met courgetti !

SMAKELIJK  !!!! xxxx

gehaktb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s