Super lekker met courgette-spaghetti of volkorenspaghetti of gewoon met het restje bulgur….
ingrediënten 4 porties
- Olijfolie bakspray
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie, verdeeld
- 2 kopjes fijngehakte bloemkool
- 2 kopjes fijngehakte champignons
- 2 grote teentjes knoflook, fijn geraspt, verdeeld
- 1 1/2 theelepel Italiaanse kruiden, verdeeld
- 1/2 theelepel zout, verdeeld
- 1/4 theelepel gemalen peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 kopjes gekookte bulgur
- 1/3 kop geraspte Parmezaanse kaas
- 1 groot ei, losgeklopt
- een pot van mijn zelfgemaakte groenten-tomatensaus (die vries ik in en heb ik dus altijd bij de hand voor zulke snelle gerechtjes)
- 2 eetlepels gehakte verse basilicum
- Verwarm de oven voor op 200 ° C. Leg op de bakplaat een vel boterpapier…
- Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte bloemkool, gehakte champignons, de helft van de knoflook, 3/4 theelepel Italiaanse kruiden en 1/4 theelepel zout en peper toe , roer dit ongeveer 5 minuten. Voeg tomatenpuree toe en bak al roerend, gedurende 1 minuut meer. Doe alles in een grote kom en laat afkoelen en roer een paar keer, gedurende 5 minuten. Voeg bulgur, kaas en eieren toe en roer alles nog eens goed door elkaar.
- Vorm het mengsel in 16 ballen (ongeveer 1/4 kop per stuk) en leg ze op de bakplaat. Bak tot ze lichtbruin en stevig zijn , 20 tot 25 minuten op 150 graden (kan ook iets langer zijn….).
- Ondertussen,warm je de saus op en serveer de gehaktballen met de saus, bestrooi met basilicum.
- super lekker met courgetti !
SMAKELIJK !!!! xxxx