Eierkoeken zonder ei

Deze wou ik toch even meegeven.

Waar treffen ze mij … natuurlijk als het over mijn metekindje gaat.. en die schat heeft niet enkel een allergie aan koemelk en gelinkte producten van melk, zoals kaas, yoghurt, pudding, platte kaas,boter,….; dus ik weet.. je hebt iets mee van je meter .. want net als ik kan ze dus niet smullen van heel wat voedingsmiddelen die als normaal en gewoon worden gezien.

Maar lieve schat… we hebben alternatieven.. en voor al degenen met een eiwit allergie of die lekker vegan willen gaan eten… deze lekkere eierkoeken zonder ei ! Smakelijk

Dit zijn eigenlijk geen eierkoeken, want er zit geen ei in. Ze zien er wel uit als eierkoeken, en ze smaken ook naar eierkoeken .

Het geheim van vegan eierkoeken zit hem in twee eetlepels kikkererwtenmeel voor een extra zachte, luchtige textuur en een beetje zwavelzout (kala namak)deze kan je verkrijgen bij de apotheek of biowinkel. En citroenrasp voor authentieke eierkoeksmaak. Ze zijn heel simpel te maken, maar je moet wel even opletten dat de onderkant niet aanbrandt. Je kunt ze beter te vroeg uit de oven halen dan te laat. Vers uit de oven zijn ze lekker knapperig, de volgende dag zijn ze wat zachter en zijn ze bijna niet te onderscheiden van supermarkt-eierkoeken.

Ingrediënten

  • 120 gram (1 kop) bloem
  • 60 gram (1/3 kop) suiker(ik neem kokosbloesemsuiker… maar kies vrij! 🙂
  • 2 eetlepels kikkererwtenmeel (voor degene die dit niet hebben maizena kan ook )
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 mespunt zout (liefst kala namak, voor eiersmaak)
  • 120 ml (1/2 kop) plantaardige melk (soja of rijstmelk)
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel citroenrasp(neem hiervoor zeker een biologisch citroentje)

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten in een kom tot een lekker dik, maar wel glad beslag. Voeg eventueel een eetlepel extra (soja)(rijst)melk toe als het beslag te stijf is. Verdeel met een lepel het beslag in 4 à 5 ronde hoopjes over de bakplaat. Laat zo veel mogelijk ruimte tussen de hoopjes, want de eierkoeken zullen tijdens het bakken behoorlijk uitzetten.

Plaats de bakplaat net boven het midden van je oven en bak de eierkoeken 15 à 20 minuten. Haal ze daarna meteen met bakpapier en al van de hete bakplaat zodat de bodem niet alsnog aanbrandt. Laat ze afkoelen, haal ze dan van het bakpapier en bewaar ze in een luchtdichte zak of bakje.

 

smakelijk!

 

En schattie wanneer meter volgende keer langskomt.. heeft ze deze zeker mee !

vegan-eierkoeken

 

 

bron: vegetus.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s