Kala namak (zwart zout )

Engels: Black salt

Wat is het?

Kala namak is een speciale zoutsoort met een vrij hoog gehalte aan zwavel. De zwavel maakt het heel geschikt om plantaardige gerechten een authentieke eiersmaak te geven.

Kala namak wordt ook wel zwart zout genoemd, maar eigenlijk is het niet echt zwart, eerder roze of grijs.

Waar gebruik je het voor?

Je kunt een kleine hoeveelheid kala namak gebruiken in gerechten die je graag een ei-achtige smaak wilt geven, zoals scrambled tofu (vervanging voor scrambled eggs), veganistische omelet, en plantaardige mayonaise. De kala namak vervangt dan (een deel van) het zout in het recept.

Gebruik er niet te veel van, want de zwavelsmaak is al gauw te sterk. Persoonlijk houd ik eigenlijk helemaal niet zo van die typische eiersmaak (ook niet in echte eieren), dus ik gebruik het zelf niet.

Waar kun je het kopen?

Kala namak is te koop bij sommige Aziatische toko’s. Je kunt het ook op internet bestellen, bijvoorbeeld bij Salsamentum, een zoutwinkel die ook een vestiging heeft in Amsterdam.

Of biowinkel.

One thought on “Kala namak (zwart zout )

  1. Pingback: Eierkoeken zonder ei | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s