Vegan Feta

Ja ik weet het .. die lekkere echte Griekse Feta kaas.. mmjammie;. helaas er zit lactose in… dus bij deze een lekkere vegan Feta

200 gram tofu
marinade, kan je makkelijk zelf maken… 🙂 dus bij deze volgende ingrediënten bij elkaar
3 eetlepels olijfolie
2 knoflooktenen van dikte 1,5 – 2 cm
1 theelepel oregano of Provençaalse kruiden
½ + ¼ theelepel zout
1/8 theelepel zwarte peper

Snij de onderkant van de knoflooktenen en haal het velletje er af en pers fijn met knoflookpers, meng alle ingrediënten van de marinade. Snij een stuk van een blok tofu, dep droog met keukenpapier en snij in blokjes van 1 cm, bewaar de rest met het vocht in een bakje in de koelkast. Doe de tofublokjes met marinade in een afsluitbaar bakje en schep om met een opscheplepel zodat overal de marinade rond de tofu zit, laat 1,5 uur staan bij kamertemperatuur. Schep na 1 uur nog een keer om met een opscheplepel.

Wil je dit als hapje, schep dan de vegan Feta in een leuke kom, als het goed is heb je nog marinade in het bakje, doe daar kerstomaatjes in en schep om, en doe de kerstomaatjes in een leuke kom. Gebruik bij de vegan Feta en kerstomaatjes een prikker.

Wil je dit op je brood, rooster dan een of meer boterhammen in de broodrooster. Leg de boterhammen op een bord en besmeer met margarine of halvarine, pak een aantal vegan Feta blokjes en prak klein op je brood.

Wil je dit in een salade, doe dan gewoon het hele bakje in je salade.

Smakelijk xx

vegan feta.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s