Vegan Cashewkaas

Super lekker deze…. De structuur lijkt iets op hüttenkäse. Lekker op een toastje, als dip voor rauwe groenten, door de salade of op een pizza.

Je hebt nodig:

♦ 1 cup geweekte cashewnoten (laat deze minstens een nacht weken)
♦ 120 ml water
♦ 60 ml edelgistvlokken
♦ sap van 1/2 citroen
♦ 1 knoflookteen
♦ Peper en zout

 

Bereiding:

Laat de cashewnoten een nacht weken in water. De volgende dag spoel je de cashewnoten om en laat je ze uitlekken. Doe ze vervolgens in de keukenmachine met 1/4 cup water, knoflook, citroensap en de edelgistvlokken. Mix dit tot een glad mengsel. Voeg al draaiende de andere 1/4 cup water toe. Maak op smaak met wat peper en zout. Als het mengsel nog wat te droog is voeg je nog wat water toe.

Bewaar het in de koelkast. Mijn ervaring is hoe langer je de smaken laat intrekken hoe beter deze tot zijn recht komen. Het is dus aan te raden om deze kaas minimaal een dag van te voren te maken.

Wil je het kaziger hebben? Voeg dan in voorgaand recept 1/4 cup water minder toe. Laat de cashewkaas een paar uur uitdruipen op een kaasdoek. Deze krijgt dan een vastere structuur. Vervolgens laat je het in de kaasdoek gewikkeld een nachtje in de koelkast liggen. De volgende dag haal je het uit de kaasdoek, het is nu een stevigere bal.
Leg de bal in een ovenschaal en laat deze een uur op 90 graden bakken. Zo krijgt de kaas een stevigere korst zonder aan te branden. Lekker om er warm van te snoepen, of je laat hem eerst afkoelen.

je kan bij de kaas eventueel nog kruiden toevoegen.. zo heb je kaasjes met een kruidige smaak !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s