Dit was een lekkertje.. en nog gezond ook.. Eigenlijk had ik nog een restje gerookte zalm en had ik ook nog een restje van gisteren (prei met een mengeling van feta, hazelnootjes en peterselie) dus ik had nog mengeling over . Ging ik even een zoete paprika vullen met dit mengseltje en ik moet zeggen. dit was heerlijk.. maar met 1 zoete paprika heb ik niet genoeg voor 2 personen. Dus maakte ik nog een ander paprika vulseltje= lekker !
Ingrediënten:
- 100 g quinoa
- 200 ml groentebouillon
- 1/2 rode uit gesnipperd
- 2 zoete paprika’s gehalveerd en ontpit
- 2 el pijnboompitten geroosterd
- 2 el rozijnen
- 2 tomaatjes , binnenste eruit gehaald en fijne stukjes gesneden
- teentje look
- peper, zout, basilicum, oregano kruiden
- mijn restje gerookte zalm (had nog 3 plakjes) in fijne reepjes gesneden
- 20 g Parmezaanse kaas (gemalen en ik had nog een klein beetje schilfers ook)
- granaatappel
- verse bladpeterselie in grove stukjes
Bereiding:
- spoel de quinoa en kook 12-15 minuutjes in de groentebouillon
- verwarm de oven op 180° C
- rooster de pijnboompitjes en voeg bij de quinoa (je kan de pan blijven gebruiken voor de rest….)
- stoof de ui en de knoflook en doe bij de gekookte quinoa
- stoof even de tomaatjes aan en kruiden met oregano en basilicum en voeg bij de quinoa
- voeg ook nog de rozijntjes toe
- Vul de paprika’s met het vulsel en bovenop de reepjes gerookte zalm
- afwerken met de Parmezaanse kaas en dit alles 15 minuutjes in de voorverwarmde oven
- ondertussen mijn nieuwe tool gebruikt (ik heb hier een hulpstukje gevonden om de pitjes uit de granaatappel te doen= dus de keuken hangt niet meer vol sap van op die granaatappel te kloppen 🙂 ) dus pitjes mooi in het bakje
- alles klaar , dan afwerken met de peterselie erop, de granaatappel-pitjes en de schilfers Parmezaan.. … ik moet zeggen.. het werd gesmaakt !