Lees je gezicht !

Het lezen van het gelaat is nauw verbonden met en onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Net zoals de voet in de reflexologie een map is van het lichaam, zo is het gezicht dat ook.
De Chinese geneeskunst berust op de kosmische principes van de vijf elementen (hout, water, metaal, aarde en vuur) en yin en yang. Alles in het lijf staat in verbinding met elkaar door middel van energiebanen, meridianen genaamd. De elementen symboliseren bepaalde kwaliteiten van energie welke gereflecteerd worden in het gezicht. Yin en Yang staat voor de dualiteit, de tegenstellingen, en het evenwicht daarin waar naar gestreefd wordt om optimaal te kunnen functioneren.

Ongeveer 3000 jaar geleden hielden de chinezen zich al bezig met de kunst van het lezen van gezichten. Men noemt dit Mien Shiang of Miex Xiang. Dit is de oudste wijze waarop gezichten gelezen worden. Hier wordt uitgegaan van de elementen vuur, water, aarde en lucht. De leeftijden van 0 tot 100 jaar staan ook in ons gezicht volgens de Chinezen. Verkleuringen, moedervlekken kunnen je laten zien of er wat gaat gebeuren of dat er al iets is gebeurt. Chinezen kunnen hierin erg ver gaan, zij passen zelfs cosmetische chirurgie toe als ze een verstoring (bijvoorbeeld een moedervlek) zien.

Er wordt wel gezegd dat we het gezicht krijgen dat we verdienen. Je manier van leven en je eetgewoontes zijn er van af te lezen. Schoonheid komt dus echt van binnenuit.

Wist je dat de traditionele Oosterse geneeskunde een verband legt tussen bepaalde huidverschijnselen en een verstoorde energiebalans in de verschillende meridianen van het lichaam?

Wanneer je één van die verschijnselen opmerkt, kan je die makkelijk aanpakken.

Opgelet: Deze verschijnselen betekenen niet dat er iets aan de hand is met de genoemde organen. Ze geven alleen aan welke aspecten van de lichaamsenergie nood hebben aan verbetering.

 

Een vette huid tussen de wenkbrauwen.

Diepe plooien tussen de wenkbrauwen.

Rode vlekken/schrale plekken tussen de wenkbrauwen.

Deze verschijnselen duiden op een disbalans van de lever. Eet meer groene bladgroenten.
Wallen onder de ogen.

Kringen onder de ogen.

Duiden op een disbalans van de nieren. Eet minder zout en juist meer warme groenten of stoofschotels.
Vlekken, gesprongen adertjes of schrale plekken op de wangen. Duiden op een disbalans van de longen. Eet minder tarwe en zuivelproducten.

Gebruik meer specerijen zoals bijvoorbeeld gember.

Blauw-groene plekken aan de onderkant van de neus en aan de zijkant van de neusgaten. Duiden op een disbalans van de alvleesklier. Gebruik minder geraffineerde suikers en eet meer zoete groenten zoals worteltjes en pompoen.
Droge, gebarsten of opgezette onderlip. Duidt op een disbalans van de dikke darm. Eet minder rauw voedsel en gist, maar juist meer volkoren rijst en gekookte wortel-groenten en probeer zuurdesembrood.
Kaak en nek met puistjes, huiduitslag en verandering van huidskleur. Disbalans in de hormonen. Eet minder zout, kruiden en cafeïne. Drink meer water.
Puistjes, uitslag en kleurverandering van het voorhoofd. Disbalans in de blaas en dunne darm. Rauw eten, veel water drinken, geen alcohol en een goede nachtrust.
Puistjes, verkleuring en uitslag van de neus. Disbalans van het hart. Controleer uw bloeddruk, volg het cholesterolgehalte. Organische groene thee kan je helpen te ontdoen van giftige stoffen.
Verkleuring, uitslag en puistjes rond de mond en de kin. Disbalans van de maag. Eet veel fruit en seizoensgroenten.

 

 

Kin
Ons hormoonsysteem is verbonden met onze kin. Bij stress, hormonale schommelingen zoals tijdens de menstruatiecyclus, hebben we juist daar last van puistjes.
Wat helpt je: regelmatig (bron)water (uit een glazen fles) drinken en meer bladgroente eten. Blijf je problemen houden, check dan bij je huisarts of er geen hormonale problemen zijn. Beweeg, minimaal 20 minuten per dag. En tja, te veel stress is nooit goed.

Mond
Je mond heeft te maken met je maag en dikke darm. Heb je vaak droge, schrale lippen, dan kan dat betekenen dat je buik ‘stress’ heeft.
Wat helpt: gezonde voeding met veel vezels.Je kunt beter geen te gekruid, spicy voedsel eten. Ook gefrituurd voedsel is uit den boze, laat dit zoveel als mogelijk uit je voedingspatroon.

Wangen
De wangen zeggen iets over de longen en ademhaling. Als je rookt of last hebt van astma of allergieën, is er een grotere kans op onzuiverheden in de huid van je wangen. Gesprongen adertjes wijzen ook op allergieën of verstoppingen van je holtes. Puistjes op je wangen ter hoogte van je mond kunnen duiden op tandvleesontstekingen.
Wat helpt je: minder roken en meer bewegen.

Neus
De neus staat in contact met je hart en longen. Veel bultjes of een vette huid rondom je neus kunnen wijzen op een verkoudheid of bronchitis. Adertjes, roodheid of zwelling kunnen komen door allergieën of problemen met de ademhaling door bijvoorbeeld roken of hooikoorts.
Wat helpt je: minder zout eten, stap over op het gezonde himalayazout. Adem in en uit via de neus. Beweeg meer en ga vaker naar buiten (dat is toch een prachtige combinatie). Laat voor de zekerheid je bloeddruk checken om te zien of je bloeddruk niet te hoog is.

Ogen
Donkere kringen of dikke wallen onder je ogen vertellen je dat je nieren wat extra aandacht kunnen gebruiken.
Wat helpt je: eet een 1cm rauwe plak van een rode biet per dagdeel. Drink voldoende water, zodat je afvalstoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd. Laat dranken die vocht onttrekken aan je lichaam, koffie, alcohol, frisdrank of zwarte thee staan. Geniet van meer nachtrust!

Voorhoofd en wenkbrauwen
De plek tussen je wenkbrauwen zegt iets over je lever. Als je hier vaak huidproblemen of diepe lijnen hebt, kan het om een voedselallergie gaan.
Wat helpt: minder alcohol, minder zuivel en minder vet eten, én meer bewegen.

Het bovenste deel van je voorhoofd staat in verbinding met je blaas, het onderste deel met de spijsvertering.
Wat helpt je: meer water drinken en (surprise!) gezonder eten

Wil je een duidelijke analyse? Maak een afspraak voor een intake : info@beautyfulskin.be

13de tekening  p34 oosterse geneeskunde.png

Bronnen: boek Huidverjonging op maat; http://www.move-massages.nl; https://health.planetfem.com;https://rubriek.nl/beauty-mode ; https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/130511-gelaatkunde-wat-vertelt-jouw-gezicht.html

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s