Droge lippen, handen en huid….

Het is al eventjes koud, het regent en het waait, de centrale verwarming staat binnen al een tijdje hoger! De winter kan een droge huid opleveren, daarom een aantal tips op een rijtje.

Droge lippen

Probeer niet aan je lippen te likken. Door aan je lippen te likken drogen ze juist extra uit! Het speeksel verdampt namelijk en dan wordt er vocht meegenomen uit je lippen.

Smeer ze dus goed is met vette lippenbalsem, om de uitdroging van je lippen te voorkomen.

Kloven in handen

Kloven in je handen ontstaan doordat je handen zo droog zijn dat ze openbarsten. Het wordt verergerd doordat binnen de centrale verwarming aanstaat en het buiten erg koud is. Voorkom dit door je handen goed in te smeren met een vette crème of zalf.

Droge huid

Een droge huid wordt vaak erger wanneer het weer kouder wordt. Je huid wordt schilferig, trekt heel erg of  jeukt. Goed insmeren met een hydraterende crème is dan ook het beste om te doen. Bij kinderen geldt hetzelfde, insmeren met een hydraterende crème verzacht de irritatie van een droge huid.

Extra aandacht :  Neem niet te vaak bad of douche, en neem lauw-warm water en niet echt veel schuim maar een product op oliebasis.  En na het douchen dep je de huid droog en smeer je jezelf direct in met een hydraterende crème of bodymelk .

droge-lippen.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s