Home made crackers
Ingrediënten:
- 120 gram pompoenpitten
- 125 gram zonnebloempitten
- 90 gram lijnzaad
- 50 gram sesamzaad
- halve theelepel zout of kruidenzout
- 2 eieren
- 2 el gesmolten kokosolie (100 % pure kokosolie). De kokosolie is hard maar wordt vloeibaar zodra hij warm wordt.
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 150 à 160 graden.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar en meng in een ander schaaltje de kokosolie met de eieren.
- Voeg de mengsels bij elkaar en schep goed om.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep het mengsel erop. Pak een lepel en smeer met de achterkant van de lepel het mengsel uit tot een grote plak. Als het blijft plakken aan je lepel maak deze dan even nat met een beetje water.
- Verdeel de plak vervolgens in stukken door er met een groot mes inkepingen in te maken.
- De crackers kun je na het bakken dan heel eenvoudig breken.
- Er kunnen ongeveer 15 tot 20 crackers gemaakt worden, afhankelijk van de grootte van je bakplaat.
- Bak ze in ongeveer 30 tot 35 minuten krokant en laat ze afkoelen op een rooster
Variant:
- Gebruik ipv brood een cracker bij je ontbijt of lunch. Heerlijk te combineren met een plakje kaas of roomkaas.
- Gebruik de crackers als toastje voor een aperitief.
- De crackers blijven meerdere weken goed in een weckpot.
SMAKELIJK !