voor 2 personen. Super lekker met een slaatje van tomaat, en groene sla en maïs, of liever met bloemkoolrijst en gestoomde worteltjes.
Ingrediënten:
- 1 blik tonijn , op water
- 2 eieren
- 1 kleine rode ui gesnipperd
- 1 wortel geraspt (medium)
- 30 g amandelmeel (kan ook met havermeel)
- 1 tl paprikapoeder
- verse peterselie, fijngehakt
- snufje zout en peper
- ghee om in te bakken (of boter of olijfolie….)
bereiding:
- laat de tonijn uitlekken en doe in een kom
- voeg de eieren , rode ui en amandelmeel toe
- breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder
- voeg de peterselie en geraspte wortel erbij
- en kneed het deeg goed door elkaar
- wanneer het niet stevig genoeg aanvoelt kan je nog extra amandelmeel toevoegen
- maak 4 burgers van het mengsel
- bak ik ghee of olijfolie aan beide kanten bruin op een matig vuurtje
smakelijk
Karoline xxx