Lekker quinoa-chocoladesnoepje

Na het eten heb ik altijd toch wel nog een zin in een stukje chocolade… En ja na jaren “bruine côte d’or chocolade” verslonden te hebben.. ben ik sinds enkele jaren overgestapt op pure chocolade van minimum 74% cacao! Flink toch ! En van deze kan ik inderdaad geen volledig pak meer opsmukkelen.. want die is toch wel stevig..

Een lekker receptje .. van een chocolaatje .. voor bij je thee of koffie.. of gewoon omdat we het lekker vinden …. met daarbij gepofte quinoa..

Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met quinoa. Een zaad wat afkomstig is uit Zuid-Amerika. Je kunt het net zo gebruiken als bijvoorbeeld rijst of couscous.

Gepofte quinoa is wat minder bekend.  Je kunt het op verschillende manier gebruiken:

  • Als topping van een soep
  • Als topping van yoghurt of pudding
  • In een muesli

Je kunt er ook heerlijke chocolade snacks van maken.Zoals deze…

Ingrediënten:

  • 100 gram pure chocolade (liefst zonder suiker en minimum 70% cacao)
  • 40 gram gepofte quinoa

Smelt de chocolade . Hiervoor breng je een beetje kokosolie in een pannetje en voeg je de chocolade (in stukjes) erbij.. even roeren tot alles gesmolten is en er de gepofte quinoa onder roeren.

Leg een stuk bakpapier op een platte schaal. Schep met een eetlepel hoopjes van het chocolade-quinoa mengsel op het bakpapier. Laat opstijven in de koelkast.

Zie hier nu nog maar eens af te blijven!

Een variant op een receptje van Claudia Van Avermaet

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s