Wie kan zich permanent laten ontharen met VPL Energist?

Om te weten of Energist VPL iets voor u zou zijn, is het belangrijk dat u grondig geïnformeerd wordt. We behandelen dit graag persoonlijk met u in een intakegesprek.

Hieronder leest u alvast in grote lijnen wie behandeld kan worden.

Het doel van alle technieken voor permanente lichtontharing is het uitschakelen van de activiteit in de haarzakjes. Dit probeert men altijd te bereiken door het selectief aanvoeren van warmte. Als de temperatuur rond een haarzakje stijgt, kleven de eiwitstructuren in de cellen van het haarzakje samen zodat daar nooit meer een haartje kan geproduceerd worden (dit heet ‘selectieve fotothermolyse’).Meer informatie hierover.

Samengevat gaat permanente ontharing daarom als volgt in zijn werk:

  • Het haar bevat kleurstof

  • De kleurstof absorbeert het licht van de behandeling

  • Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte-energie waardoor de groeicellen van het haartje gaan verkleven en het haarzakje vernietigd wordt

Haarkleur 

Of u permanent onthaard kan worden, hangt af van uw haarkleur. Dit wordt samen met uw therapeut besproken tijdens het intakegesprek.

Enkel haren die kleurstof bevatten, kunnen succesvol behandeld worden met laser, IPL of VPL. De kleurstof moet immers het licht kunnen aantrekken.

Lichtontharing vormt dus jammer genoeg geen oplossing voor grijs, licht blond of rossig haar. Opgepast: sommige fabrikanten beweren ten onrechte dat hun systeem dat wel kan – dus opletten daarvoor!

Voor lichte haren kunt u wel nog altijd terecht bij iemand die werkt met elektrische naaldepilatie.

Huidskleur 

Met Energist VPL is het mogelijk om zowel hele lichte huidtypes te behandelen, als hele donkere. Bij andere apparatuur voor definitieve ontharing loop je bij het behandelen van donkere huidtypes een groot risico op pigmentverschuivingen of verbrandingen.

Met Energist VPL kan er bijzonder veilig gewerkt worden, zélfs bij hele donkere huiden van bijvoorbeeld Afro-Amerikaanse types.

Zo lang de haarkleur donkerder is dan de huid, kan er met Energist VPL perfect behandeld worden.

Het is wel afgeraden om meteen na het zonnebaden met Energist VPL te gaan behandelen. De huid mag donker zijn, maar mag niet recent bijgebruind zijn. Uw therapeut geeft u hierbij meer uitleg in een intake gesprek.

2 thoughts on “Wie kan zich permanent laten ontharen met VPL Energist?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s