Cashewbrood

Soms maak je iets.. en dat iets is dan zo lekker dat je het het liefste in 1 keer helemaal op zou eten. Dat is dus wat ik had met dit paleo cashewbrood. Super lekker met een roerei en geroosterde groentjes !

Het brood stond al langer op mijn to-cook lijstje, maar zoals met zoveel dingen kwam het er elke keer maar niet van. Tot nu dan, en nu ik het dan eenmaal gemaakt heb weet ik zeker dat dit een standaard receptje hier in huis gaat worden.(Want ik hou van brood maar moet dus tarwe en melk vermijden……)

Ingrediënten
– 250 gr cashewpasta ongezoet en ongezouten (ik heb deze zelfgemaakt)
– 4 eieren
– 1 el honing of ahornsiroop
– 2 el appelazijn
– 90 ml amandelmelk
– 30 gr kokosmeel
– 1 tl bakpoeder of natriumbicarbonaat
– snuf Herbamare van Dr. Vogel of (zout)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Bekleed een cake/broodvorm met een vel bakpapier.

Meng de amandelmelk, cashewboter, eieren, appelazijn en ahornsiroop onder elkaar. Doe in een andere komt het kokosmeel , natriumbicarbonaat en het zout. Meng door elkaar.

Voeg de 2 kommen samen en meng tot een glad beslag.

 

Schep het mengsel in de bakvorm en zet meteen in de oven.

Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. (het brood is klaar als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uitkomt) (ik doe eerst wat zilverpapier over de bakvorm zonder het mengsel te raken = zo is mijn broodje niet zo bruin) de laatste 10 minuten haal ik de folie er af!

Haal het brood uit de vorm en laat 10-15 minuten afkoelen op een rek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s