De huid reinigen is belangrijk

De huid reinigen

Reinig jij jouw huid dagelijks? (en dit ’s morgens EN ’s avonds?) De dagelijkse reiniging van de huid is één van de belangrijkste stappen in de huidverzorging. Zonder een huid goed te reinigen kan er geen goede verzorging en geen huidverbetering plaatsvinden. Graag wil ik je uitleggen waarom een goede reiniging van de huid zo belangrijk is.

Waarom is de dagelijkse reiniging belangrijk

Het reinigen van jouw huid is één van de belangrijkste stappen in de dagelijkse verzorging van je huid. Helaas wordt dit vaak onderschat. Een goed gereinigde huid neemt beter de werkstoffen op die in een crème of serum zitten. De werkstoffen in de crème en serums kunnen helaas niet door het “vuile laagje” op jouw huid doordringen. Zonder een goede reiniging is er dan ook geen goede verzorging of huidverbetering mogelijk en krijg je een onzuivere huid met verstoppingen.

Hoe kun je het beste jouw huid reinigen

Belangrijk is het om jouw huid 2 keer per dag te reinigen met een reinigingsproduct. Dit kan zijn een reinigingsmilk, reinigingsgel of een foam. Een reinigingsproduct brengen we aan in onze handen en verdelen even masserend zonder water over het gezicht. Vervolgens gaan we water toevoegen en masseren het nogmaals goed in en wassen we het af met water. Nu gaan we deze stap nogmaals herhalen omdat een dubbele reiniging noodzakelijk is om al het vuil goed te verwijderen. Hierna kun je eventueel een verzorgende lotion over jouw gezicht sprayen.

Reinigen met een wattenschijfje………

Heel vaak hoor ik dat mensen een reinigingsmilk aanbrengen met een watje en dan de milk niet van de huid afwassen met water maar alleen maar met lotion. Helaas is dit geen goede reiniging! Op het watje blijven vuile resten liggen en dit masseren we dan meteen weer in de huid. Zo kunnen we een huid toch niet schoonmaken met een vuil watje? Een goed voorbeeld hiervan is als je make-op op hebt en misschien ken je dit wel, de make-up gaat niet van de huid af want het watje blijft bruin van kleur. Ook het watje met de tonic of lotion blijft bruin van kleur als je daarna over de huid gaat. Dit wil zeggen dat jouw huid niet goed schoon is! Als je nu de milk lekker had ingemasseerd en daarna alles goed had afgespoeld met water en dit nogmaals had gedaan, dan zou het watje met tonic niet meer bruin (vies) mogen zijn. Zo weet je dan ook meteen dat jouw huid goed schoon is gemaakt als het watje wit blijft. Daarnaast werkt deze methode ook nog eens veel sneller.

Hoe vaak per dag reinig je een huid

Een huid maak je 2 keer per dag schoon ’s morgens en ’s avonds. Vaak hoor ik dat mensen zeggen ’s morgens doe ik het alleen met water of ’s avonds reinig ik mijn huid niet. Dit is niet goed! Tijdens de nacht scheidt onze huid afvalstoffen uit en vet. Dit ligt allemaal ’s morgens op de huid en vet en afvalstoffen kunnen niet van de huid afgewassen worden met water. Alleen stof kun je met water afwassen. Met water kun je dus alleen je huid verfrissen maar niet schoonmaken.

Ook is belangrijk om de huid ’s avonds te reinigen. Het vuil wat er op de huid ligt van overdag moet je verwijderen met een reinigingsproduct. Omdat jouw huid tijdens de nacht actief is (tussen 23.00 en 03.00) en de meeste werkstoffen opneemt, is het belangrijk dat jouw huid schoon is zodat de werkstoffen die in de nachtcrème en/of serum zitten goed door de huid heen kunnen. Als er vuil op je huid ligt, kunnen deze werkstoffen helaas niet door de huid en is het zonde van jouw nachtcrème en serum.

Soorten reinigingsproducten

Er zijn diverse soorten reinigingsproducten voor een huid. Het is belangrijk om een reinigingsproduct zonder minerale olie of andere afsluitende ingrediënten te gebruiken. Minerale olie legt een filmlaagje op de huid en dat moeten we niet hebben omdat we ook nog graag werkstoffen in de huid willen brengen. Graag wil ik je het verschil uitleggen van de meest bekende reinigingsproducten.

1. Reinigingsmilk : dit is het mildste product om een huid te reinigen. Geschikt voor de meeste huiden en vooral gevoelige en droge huiden. Laat je vetlaagje van je huid in tact.

2. Reiniginggel : dit is een gel die je mengt met water en schuimt op de huid. Verwijdert ook een beetje het vetlaagje van de huid. Kan uitdrogend werken. Geschikt voor vette huiden.

3. Foam : dit is een schuim die we mengen met water zodat het nog meer schuimt. Verwijdert ook een beetje het vetlaagje. Geschikt voor vette huiden en acne. Er zijn ook foams die geschikt zijn voor gevoelige en droge huiden en mild zijn voor de huid. Is vaak milder dan een cleansinggel.

Wil je graag weten welk product voor jou nu geschikt is? Maak een afspraak voor een intake bij Beautyfulskin. info@beautyfulskin.be 

reinigen 1

 

Laat me weten hoe je dit artikel vindt!

Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #beautyfulskin.oostende !

Straal ! xxx

einde blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s