Koude komkommersoep

De zomer is in aantocht en er zijn al een paar lekkere temperaturen geweest… dus tijd voor een koud soepje (ja iedereen weet dat ik zot ben van soep)

Ingrediënten

  • 1 Grote komkommer
  • 150 ml Kokosyoghurt
  • 1,5 el Citroensap
  • Half teentje knoflook
  • 7 gr Verse dille
  • 10 gr Verse peterselie
  • el Olijfolie

Bereidingwijze

  1. Snijd 1/5 van de komkommer en houd apart.

  2. Schil de rest van de komkommer en snijd in stukken.

  3. Doe komkommer, kokosyoghurt, citroensap, knoflook, dille, peterselie en de olijfolie in de blender en mix tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met een snufje zout.

  4. Schenk de soep in een schaal en zet minimaal 2 uur in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen ontwikkelen.

  5. Snijd voor het serveren de achtergehouden komkommer in hele fijne blokjes van ongeveer 0,5 cm.

  6. Schenk de soep in kleine glaasjes en garneer met de blokjes komkommer en een druppeltje olijfolie.

     

smakelijk allemaal xx

Koude-Komkommersoep-4-200x200_c.jpg

einde blog 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s