Zoodle-taart met kip en prei

Eentje om tijdens een zomers avond klaar te hebben… ! zalig lekker ! En zonder gluten, zonder lactose ….. prima dus! (dit is voor een taart met een vorm van ongeveer 23 cm doorsnede- een grotere vorm is meer ingrediënten)

Ingrediënten

  • 2 el kokosolie
  • 1 kipfilet, in reepjes
  • 1 prei, in ringen (geen grote)
  • Keltisch zeezout en versgemalen of Herbamare Dr. Vogel 
  • peper, naar smaak
  • 1 courgette
  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 4 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl oregano

Bereiding

1.Verwarm de oven voor op 180° C.

2. Smelt de kokosolie in een grote gietijzeren pan (of andere pan die de oven in kan) en bak hierin de kipreepjes- stukjes.

3. Voeg prei toe en breng op smaak met peper en zout.

4. Klop de eieren in een kommetje los met de amandelmelk, oregano en peper en zout.

5. Maak zoodles van de courgettes (met een spiraalsnijder).

6. Voeg de zoodles en tomaatjes toe aan de pan en schep een paar keer om tot alles goed gemengd is.

7. Giet het eimengsel in de pan erbij.

8. Laat even op het fornuis staan tot de onderkant van de zoodle-taart wat gestolt is.

9 . Zet de pan daarna in de oven tot de bovenkant van de zoodle-taart gaar is (eventueel kan je de pan nog even een paar minuten onder de grill zetten om dit te versnellen).

10. Haal uit de oven en laat heel even afkoelen in de pan. Stort de taart daarna ui op een groot bord.

koud is dit ook lekker !

smakelijk xx

zoodle taart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s