Help… wat zijn die vlekken?

Vaak zie je mensen met bruine, grijze vlekken op het gezicht.. en vaak komen die donkerder in de zomer of na een zwangerschap.. help… wat is hier aan de hand?

We spreken hier van melasma: melasma is een pigmentaandoening in het gezicht en wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Het is anders dan ouderdomspigment of sproeten en betreft vaak een groter gebied. Het ziet er niet alleen grillig uit, zo gedraagt het zich ook. Het chronische karakter heeft vaak een grote impact op het algemeen dagelijks leven.

Als je last hebt van een melasma en je wilt dit laten behandelen, is het belangrijk om je goed te verdiepen in de achtergrondinformatie. Dan weet je dat een melasma alleen echt goed behandeld kan worden door een specialist en weet je wat je zelf nog extra kunt doen.

HEB IK LAST VAN EEN MELASMA?

Heb je last van lichte tot donkere vlekken in je gezicht, soms symmetrisch en vaak grillig van vorm? Zitten de vlekken vooral op het voorhoofd, de wangen, slapen, rond ogen of op de bovenlip? Dan is de kans aanwezig dat je last hebt van een melasma. Een melasma komt vooral voor bij vrouwen met een gepigmenteerde huid. Maar ook vrouwen met een hele lichte huid of mannen kunnen hier last van hebben. Het is zelfs mogelijk dat de pigmentvlekken op de ene plaats verdwijnen en op een andere plaats weer tevoorschijn komen.

Hoe ontstaat het?

Ondanks een melasma vaak zwangerschapsmasker wordt genoemd, ontstaat dit zeker niet alleen in deze periode. Je kunt er last hebben omdat het bij je in de familie voor komt, door veelvuldig en onbeschermd zonnebaden, door hormonale schommelingen (zoals zwangerschap en de anticonceptiepil) of door bepaalde medicatie. Wat veel mensen niet weten is dat het ook uitgelokt kan worden door stress, hitte en daglicht.

KAN JE MELASMA VERWIJDEREN?

Een melasma is niet zomaar een pigmentvlek die je “even” weg kan laseren. Daarbij maakt het zeker verschil of er sprake is van een oppervlakkig melasma (epidermaal), een diepe (dermaal) of een combinatie hiervan.  Om het veilig en effectief te behandelen heb je veel ervaring en kennis nodig.  Zeker een melasma, vraagt om een specifiek en persoonlijk afgestemd behandelplan. Het is daarom belangrijk dat de behandeling wordt gedaan door een medische of paramedische behandelaar zoals een arts of  huidtherapeut .

Een behandeling is gericht op pigmentatie voorkomen, remmen van pigmentatie, verwijderen van pigmentatie en camoufleren van pigmentatie. De juiste adviezen zijn van cruciaal belang om mooie resultaten te behouden. De populairste pigmentbehandelingen zijn momenteel laser/vpl ,  gefractioneerde eMatrix en medische peelings zoals de cosmelan peel

Wat je zelf nog kunt doen? Let altijd goed op met zon en wees bedacht op triggers die de pigmentvlekken bij je kunnen verergeren. Onmisbare producten bij de melasma-behandeling zijn een pigmentbeschermende huidcrème (zoals de cosmelancrème) en een crème met hoge beschermingsfactor (Sunceutic van dermaceutic of FotoUltra Active Unify en Spotprevent van ISDIN) en een huidversterkend serum met minimaal 5% vitamine C als antioxidant (Dermaceutic, C25).

WAAR KAN IK TERECHT VOOR EFFECTIEVE MELASMA-BEHANDELING?

Ben je benieuwd naar de nieuwste technieken en wat hiervan de mogelijkheden zijn bij jou? Of weet je je geen raad meer en heb je al veel geprobeerd qua pigmentbehandelingen?
Maak dan nu direct een afspraak voor een gratis en vrijblijvend melasma intakegesprek bij jouw melasma specialist!

Maak een vrijblijvende afspraak en intake!

Beautyfulskin zorgt voor een totale opvolging en
aanpak met verzorgingsproducten inclusief!
7

Deze foto’s zijn eigendom van Beautyfulskin en mogen niet worden gedupliceerd, gebruikt of weergegeven zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming ! 

77

Deze foto’s zijn eigendom van Beautyfulskin en mogen niet worden gedupliceerd, gebruikt of weergegeven zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming ! 

8

Deze foto’s zijn eigendom van Beautyfulskin en mogen niet worden gedupliceerd, gebruikt of weergegeven zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming ! 

 

88

Deze foto’s zijn eigendom van Beautyfulskin en mogen niet worden gedupliceerd, gebruikt of weergegeven zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming ! 

einde blog 1

 

 

3 thoughts on “Help… wat zijn die vlekken?

  1. Pingback: Welke ingrediënten kunnen pigmentvlekken verminderen? | Beautyfulskin

  2. Pingback: Pigmentvlekken in het gezicht: hoe ontstaan ze? | Beautyfulskin

  3. Pingback: Verschillende soorten pigment | Beautyfulskin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s