5 meest gestelde vragen over Permanente ontharing voor de zomer!

We kunnen de zwemkleding al een tijdje uit de kast halen! De zomervakantie is nu echt begonnen. Misschien heb je al enkele leuke zomerjurkjes, rokjes, of mouwloze T- shirts gedragen. Dan heb je van tevoren vast even nagedacht over je lichaamsbeharing. Ben je toch maar even snel de badkamer ingedoken en met het scheermes, epilady of ontharingcrème in de weer geweest.

Voor altijd van je ongewenste haargroei af zijn is natuurlijk super handig. Maar lichtontharing, kan dat weltijdens de zomer? We geven kort en bondig antwoord op de 5 meest gestelde vragen over VPL ontharing in de zomer.

Voorbereiden op de zomer met permanente laserontharing

Als je in de zomer volledig verlost wil zijn van storende haargroei, dan kan je het beste in het najaar daarvóór starten met  vpl ontaring . Je hebt namelijk een aantal behandelingen nodig, die elke 8 -10 weken plaatsvinden. Er gaat dus best wat tijd overheen. Maar in september ligt de focus weer op school en werk en bedekken we onze huiden weer met kleding. Plannen voor permanente ontharing zetten veel mensen dan in de ijskast. Tot de volgende zomer weer in aantocht is en je opnieuw herinnerd wordt aan de haren, stoppels, ingegroeide haren en scheerirritatie…Daarom komt de hulpvraag voor permanente ontharing juist in deze tijd veel voor. Als permanente ontharing jou wat lijkt op korte termijn, lees dan vooral verder!

Vraag 1: Kan permanent ontharen met VPL energist de hele zomer lang?

Dit verschilt per persoon. Daarvoor moet je jezelf eerst de vraag stellen: vind ik het ‘erg’ dat het desbetreffende gebied niet bruin kleurt deze zomer? Want VPL energist ontharen op een zongebruinde huid is niet verstandig en omdat veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, nemen we geen risico.

Hoef je niet persé bruin te worden bij je bikinilijn, oksels, rug, benen, borst, armen of buik (of ander gewenst gebied)? Dan kom je goed in aanmerking! We adviseren om het huidgebied op zonnige dagen in te smeren met antizonnebrandcrème of af te dekken met kleding of een handdoek. Mensen die nauwelijks zonnen, niet op vakantie gaan, of veel binnen werken, zijn sowieso goede kandidaten.

Let op: de haren moeten wel gepigmenteerd zijn. Mensen met blonde. grijze of witte haren komen niet in aanmerking!

Vraag 2: Kan permanent ontharen voor mijn vakantie?

Daar is goed rekening mee te houden. Je kan 1 tot 2 weken vóórdat je op vakantie gaat nog behandeld worden met onze laser, want de huid is snel gekalmeerd na de VPL Energist behandeling.

Een voordeel is dat de haartjes dan precies uitvallen aan het begin van je vakantie. Dus heb je er lekker weinig omkijken naar! Ongeveer een maand na je vakantie mag je weer behandeld worden. Mits je dus toch TE bruin geworden bent in desbetreffende gebied.

Is het toch niet helemaal gelukt om met het gebied uit de zon te blijven? Dan wachten we uit voorzorg liever iets langer tot je kleurtje weer vervaagd is.

Vraag 3: Mag ik scheren als ik aan Permannte ontharing ben begonnen?

Ja, dat mag! Maar omdat de haartjes twee tot drie weken na de behandeling uitvallen, is scheren misschien niet eens nodig. Scheren kan trouwens haargroei niet verergeren, dat is een fabeltje. Harsen, epileren en de touwtjes methode mogen helemaal niet meer als je eenmaal aan VPL energist ontharen bent begonnen. Deze methoden verwijderen ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet met laserlicht vernietigd worden.

Vraag 4: Hoe vaak moet ik terug komen voor VPL Energist ontharing?

 

Biologisch gezien is er elke keer dat je de praktijk bezoekt circa 20-25 % van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het VPL Energist licht. Om deze reden zijn er gemiddeld 6 – 8 behandelingen nodig. Als haargroei continu gestimuleerd wordt door hormonen, medicatie of andere interne factoren, kan het aantal behandelingen hoger liggen.

Beautyfulskin werkt al jaren met de gouden standaard onder de lichtapparaten: VPL Energist ,en is er in getraind om de behandelingen zo effectief mogelijk uit te voeren, door o.a. precisie, juiste instellingen en uitgebreide voorlichting.

Vraag 5: Heb ik plezier van slechts 1 of 2 VPL Energist behandelingen voor de zomer?

Zeker! Elke behandeling geeft verbetering en dunt de beharing aanzienlijk uit. Daarom heeft het absoluut zin om 1 of 2 keer te laten ontharen voor je zomervakantie. De haren zijn dan een stuk dunner en de haardichtheid is kleiner, waardoor bijvoorbeeld de oksels, benen, rug, bikinilijn, etc. veel minder stoppelig aanvoelen, haren minder gaan irriteren of ingroeien en scheren zo gepiept is. Daarnaast vallen de behandelde haartjes 2 tot 3 weken na de behandeling uit, dat betekent veel minder gedoe in de badkamer.

Meer informatie over permanente ontharing bij Beautyfulskin

Conclusie: lichtontharen kan nog voor en tijdens de zomer, als je precies weet waar je op moet letten.

Vooraf aan de eerste behandeling nemen we een intakegesprek af, waarin je uitgebreid voorgelicht wordt en we bekijken wat voor jouw zomer een handige planning is. Ook wordt er een prijsindicatie gegeven van het gebied, naar de grootte van het te behandelen oppervlakte. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Vond je dit artikel interessant ?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw mening op Instagram met #beautyfulskin.oostende ! Enjoy ! xxx

einde blog 1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s