Deze wil ik even delen … Voor de Vegans (of niet) voor degene met lactose-intolerantie (of niet) voor degene met gluten-intolerantie (of niet) Want voor de niet-tolerantie-mensen…. het smaakt overheerlijk !
Een hartige taart levert de broodnodige afwisseling voor een snelle maaltijd. De restjes neem je de volgende dag gemakkelijk mee naar je werk, dus sla je twee vliegen in één klap.(of met de zomer voor de deur… lekker bij de picnic)
Deze taart kan je wisselen van ingrediënten;…! De inhoud van de koelkast bepaalt over het algemeen de vulling van de taart. Maar een echt lekkere taart heeft natuurlijk wel een bodem, deze hartige taart bodem is mijn favoriet. (en is ook goedgekeurd voor de paleo liefhebbers)
Alhoewel een amandelmeel bodem wel de nodige calorieën toevoegt aan de taart, is deze het makkelijkst en het snelst om te maken. En bovendien nog erg lekker en helemaal vrij van granen en zuivel.
Als je wilt, kun je deze paleo hartige taart bodem natuurlijk ook voor zoete taarten gebruiken!
Voor de taartbodem:
- 200 gram amandelmeel
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 ei
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Meng alle ingrediënten tot een samenhangende bal
- Vet je springvorm in met kokosolie
- Bekleed de bodem met deeg en maak eventueel nog een opstaande rand
- Bak ongeveer 10 minuten in de oven totdat hij goudbruin is. De bodem gaat nu waarschijnlijk ‘bol’ staan maar dit is niet erg, hij zakt bij het afkoelen terug op zijn plaats.
- minuutjes laten afkoelen en vullen met een vulling naar keuze, zie hieronder voor de prei taart
Het allerbeste van dit recept is dat deze vrij van granen, gluten, zuivel, suiker en bewerkte voedingsmiddelen is. Gewoon, pure en echte ingrediënten zonder toevoegingen. En ook nog eens ontzettend lekker, ook niet onbelangrijk.
Voor de taart:
- 1 hartige taart bodem
- 500 gram prei
- 1 kleine courgette in slierten
- 1 wortel in schijfjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gram (biologisch) spek (voor de vegetariërs laat je dit gewoon weg)
- 5 eieren
- ik gebruik bij het eimengsel en bovenop mijn taart een beetje edelgistvlokken… die geven dat kaassmaakje…;
- Peper en kruiden naar smaak (bij mij heb ik er Gomasio bijgedaan.. ben ik zot op )
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bereid de hartige taartbodem volgens recept.
- Was de prei en snij deze in ringen.
- Snipper de ui, snij de wortel in plakjes en de courgette in slierten
- Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflook pers.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan totdat ze knapperig zijn.(voor de veggies = geen spek)
- Haal de spekjes uit de pan maar laat het spekvet in de pan achter.
- Fruit de uitjes in het spekvet.
- Voeg de rest van de groenten toe en bak een aantal minuten mee.
- Voeg als laatste weer de spekjes toe en haal de pan van het vuur.
- Kluts de eieren en breng op smaak met een beetje peper en kruiden naar smaak (ik hou van gomasio) ik heb bij het mengsel ook een goeie schep edelgistvlokken gedaan (voor degene die wel kaas eten: kan ook met een schepje gemalen kaas)
- Meng de eieren door het preimengsel.
- Roer het geheel goed door elkaar en giet in de springvorm.
- Bak de taart voor ongeveer 45-50 minuten in de oven of totdat deze gaar is.
smakelijk !
Heb je het recept gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #beautyfulskin.oostende ! Enjoy ! xxx